Lenovos nya gaming-serie Legion har inbyggd stöd för Xbox-kontroller

Lenovo satsar hårt på gaming under 2017

0

Lenovo döper om deras gaming-orienterade datorer och lägger mer krut på extra funktioner för gamers som inbyggt stöd för Xbox-handkontroller.

Lenovo har hittills inte haft ett renodlat gaming-märke likt konkurrenterna, det har främst varit Y-serien bärbara datorer som har burit på namnet gaming. Nu gör om om och döper om en Y-serien bärbara datorer under det nya varumärket Legion för att direkt konkurrera med bland annat Dells Alienware.

På CES visar Lenovo upp två påkostade bärbara gaming-datorer under det nya märket Legion men man behåller fjolårets seriebeteckning, och lite mer. De två nya datorerna Y720 och Y520 påminner väldigt mycket om de äldre modellerna i utseendet med samma färgschema i svart och rött, och snarlik design. Båda modellerna kommer med ett bakbelyst tangentbord, där den större modellen är RGB, medan den mindre modellen bara lyser rött.

Som namnet avslöjar kommer Y720 med en 17 tum stor bildskärm, medan den mindre Y520 kommer med en 15 tum. Båda datorerna kommer med de senaste processorerna från Intel, nämligen Kaby Lake, och Nvidia Pascal-baserade grafikkort. Den större modellen kommer med ett Geforce GTX 1060, medan den mindre modellen får nöja sig med ett GTX 1050. Skillnaden i grafikkort gör att den mindre modellen går miste om VR-kompatibiliteten eftersom det inte är kraftfullt nog. Y720 är tack vare det mer kraftfulla grafikkortet VR-kompatibelt.

Lenovo Legion Y720 kommer med stöd för Dolby Atmos

Y720 kommer även med Dolby Atmos, surround sound, och är enligt Lenovo den första bärbara datorn att inkludera den nya tekniken. Man har även valt att inkludera en Thunderbolt 3 port på den större modellen, samt inbyggd stöd för Microsofts Xbox-handkontroller. Den mindre modellen Y520 saknar alla tre funktioner, vilket kan tyckas konstigt, men förklaras av det lägre priset.

Lenovo Legion Y720 kommer att ha en prislapp på ungefär 14 000 kronor när den släpps senare i februari, och den mindre modellen Y520 en prislapp på ungefär 9 000 kronor.

Andra nyheter från CES 2017

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments