LG har gjort stora framsteg på TV och monitormarknaden de senaste åren och inte minst i Sverige där tillverkarens prisvärda TV-apparater skapat sig en bred användarskara. Nu har företaget bestämt sig för att ytterligare öka sin satsning på nästa generations displayteknik OLED. Man planerar att lansera en 55-tums OLED-TV nästa år och att öka OLED-investeringen till 2,83 miljarder dollar under 2014.

OLED eller Organic Light Emitting Diode har varit på tapeten under flera år och LG är en av de tillverkare som redan investerat mest utvecklingspengar på vad de flesta ser som nästa generations bildskärmsteknik.

OLED har många fördelar jämfört med dagens LCD och Plasma tekniker där vi ser framsteg inom färgåtergivning, kontrast samtidigt som de kan tillverkas i extremt tunn profil och oftast drar mindre ström. En modell av tekniken används redan av Samsung på smartphonemarknaden och vi har tidigare överröst AMOLED-tekniken med beröm. Med ny och mognare OLED-teknik kan vi få se dessa framsteg även på den större bildskärms och TV-marknaden.

LG har sedan tidigare visat upp en 31-tums OLED-TV med en profil på endast 2,9mm men under nästa år planerar tillverkaren att lansera en betydligt större 55-tums modell på konsumentmarknaden. Prislappen lär givetvis bli rejält tilltaget, 31-tums modellen kostar nämligen runt 60 000 kronor.


LG:s 2,9mm tunna 31-tums OLED-TV

För att ta nästa steg mot en bredare konsumentsatsning har LG nu även planer på att utöka sin finansiering för OLED-utvecklingen. Under andra halvåret 2014 väntas man lägga 2,83 miljarder dollar, motsvarande 18,3 miljarder kronor, på sin OLED-satsning. Men den utökade finanseringen hänger lite på hur deras 55-tums modell tas emot under nästa år där målet är 30 000 sålda enheter per månad.

Skulle den inledande satsningen slå väl ut har LG planer på att utöka utbudet med fler modeller, närmast en 40-tums variant. Paneltillverkaren AU Optronics har tidigare förutspått att OLED inte kommer bli ekonomiskt gångbart på konsumentmarknaden förrän tidigast just år 2014 så vi får troligtvis håla ut lite till innan tekniken landar på våra skrivbord eller vardagsrum på bred front.

Källa: Electronista

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
-Boris-
12 Årtal sedan

Trevligt, verkar slå igenom lagom tills min 55″ LCD ska gå i pension då. 😉

Jacob Hugosson
12 Årtal sedan

[quote name=”-Boris-“]Trevligt, verkar slå igenom lagom tills min 55” LCD ska gå i pension då. ;)[/quote]
Du är galen, the price is outrageous! 😀

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Underbara nyheter! OLED har man följt länge nu oerhört spännande teknik. Vilka mer satsar på OLED? Sony har haft någon liten TV på marknaden innan. Har Samsung eller Philips något på gång?

flopper
12 Årtal sedan

men bilden är oslagbar. 😆

-Boris-
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”-Boris-“]Trevligt, verkar slå igenom lagom tills min 55” LCD ska gå i pension då. ;)[/quote]
Du är galen, the price is outrageous! :D[/quote]

Köper väl inte första generationen ändå. Jag må gilla prylar men är inte dum. 😉