LG Optimus 2X är utan tvivel en av de hetaste mobiltelefonerna på marknaden idag och när vi under förra veckan publicerade vår detaljerade test på Android-telefonen kunde vi konstatera att världens första dubbelkärniga smartphone hade ganska få brister. Flera av de som fanns var relaterade till mjukvaran, något som snart kan åtgärdas genom root och installering av CM7.

LG valde att göra en snabb lansering av Optimus 2X och fick då falla tillbaka på Android 2.2, detta trots att den nya och vassare Android 2.3-uppdateringen redan nått marknaden. Som vi noterade i vår test av Optimus 2X är telefonens S-Class gränssnitt och egna applikationer en bra inkörsport för vanliga användare. Men för de som vill få maximal prestanda och funktionalitet vill man åt den senaste operativsystemesuppdateringen.

Android 2.3 finns nu tillgängligt för LG Optimus 2X, men än så länge inte i någon officiell uppdatering utan genom så kallad rootning. Genom att låsa upp telefonens bootloader (vilket bryter dess garanti!) kan man helt enkelt tvinga in ett eget operativsystem i sin telefon. Det finns mängder av olika ROM-utvecklare (Egna optimerade operativsystem) och en av de mest erkända och väletablerade är CyanogenMod. Utvecklingsteamet på CyanogenMod har nu släppt en tidig testversion av sin senaste Android-version CM7 som även ska ge fullt stöd för LG Optimus 2X.

PICT1013
LG Optimus 2X

CyanogenMod 7 bygger på Android 2.3 men kommer även med en mängd ytterligare funktionalitet som utvecklingslaget själva tagit fram efter efterfrågan hos användare. Vi avslutade också vår recension av LG Optimus 2X på följande sätt;

Men den entusiastmålgrupp som onekligen intresserar sig för världens första dubbelkärniga smartphone kan det istället bli ett irritationsmoment med långsamma OS-uppgraderingar och påtvingade appar. En vettig lösning skulle i våra ögon vara en upplåsbar bootloader för att enkelt roota sin telefon och installera en annan version av operativsystemet på egen hand. En lösning som andra tillverkare börjat kika på.

För de som är beredda på att bryta garantin på sin telefon för att få större kontroll och möjlighet att installera ytterligare operativsystem eller applikationer finns det en detaljerad guide för root av LG Optimus 2X att hitta i forumet på Swedroid.se. En enkel metod för att roota och lyfta in CM7-uppdateringen på din telefon finns även att hitta på AndroidCommunity.com.

I dagsläget kan vi dock inte rekommendera vanlig användare att installera CM7 på grund av dess tidiga teststatus, men för de som känner sig äventyrliga finns de senaste testversionerna av CM7 för LG Optimus 2X (P990) att hitta på CyanogenMods-hemsida.

Enligt de första rapporterna verkar den första testversionen lida av en hel del barnsjukdomar, men utvecklingen ser ut att gå i rätt väg och en skarp version av CM7 för Optimus 2X lär dyka upp innan den officiella Android 2.3.3-uppdateringen lanseras av LG i sommar. 

Källa: CyanogenMod

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments