Starkare mobiltelefoner för med sig möjligheten att göra mer avancerade applikationer, som i sin tur generellt kräver mer internminne. Nu ryktas det att LG kan bli först med 3GB RAM i sin kommande flaggskeppstelefon, än så länge känd som Optimus G2.

Även om LG sedan länge är omsprungna i leveransvolym av bland annat Samsung så har de för vana att pressa gränserna för prestana i mobiltelefoner. LG var bland de första på marknaden med dubbla processorkärnor med sin Optimus 2X, och även tidiga med 2 gigabyte RAM i Optimus LTE 2.

Med sitt kommande flaggskepp Optimus G2 är LG tillsammans med Sony och Samsung tidiga att implementera Qualcomms toppmodell bland systemprocessorer, Snapdragon 800. Det verkar dock som att LG till skillnad från övriga kan passa på att bli först med 3 gigabyte RAM i en smartphone, uppger den koreanska nyhetskällan Naver.

3 gigabyte internminne ska bland annat ge mer utrymme för multitasking med tyngre applikationer och även ge mer spelrum för den kraftfulla grafikkretsen Adreno 330 som huserar i Snapdragon 800. Ännu kan vi dock inte bekräfta uppgifterna, och frågan är hur stort behov en konsument har av mer internminne i mobiltelefoner i dagsläget.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
10 Årtal sedan

Linux funkar bra på Optimus G, saknar bara 1080p ut. Mera minne, snabbare CPU och GPU, perfekt för att kunna arbeta med lättare uppgifter, bara köra med MHL docka och NFC tag för att starta Linux och synca mus och tangentbord över Blåtand.

10 Årtal sedan

Kommer nära gränsen nu för mängden ram vad en 32-bits processor klarar av…