LG verkar inte ligga på latsidan vad gäller sin smartphoneutveckling. Vi har redan gjort en rejäl djupdykning i marknadens första dubbelkärniga smartphone, LG Optimus 2X, och medan man förbereder marknadens första 3D-smartphone säger nu nya rykten att tillverkaren även har planer på att lansera en telefon med HD-upplöst skärm på 720 x 1 280 pixlar.

LG P930 sägs vara utvecklingsnamnet på den koreanska tillverkarens nya smartphonemodell som nu visat upp sig i en av LG:s egna XML-filer. Filen ska inte ses som ett definitivt bevis på att telefonen verkligen kommer ut på marknaden, eller ens är en telefon. Men utvecklingsnamnet stämmer väl överrens med tidigare LG-smartphones där exempelvis Optimus 2X benämns som P990 och den kommande Optimus 3D fått namnet P920. Medan surfplattan Optimus Pad heter V900, något som alltså indikerar en smartphonemodell.

Av filen kan vi utläsa att enheten ska ha en skärmstorlek på 720 x 1 280 pixlar och att man bakat in stöd för GPRS/EDGE och HSDPA/HSUPA. Man specificerar även tre så kallade softkeys, vilket kan jämföras med fyra på LG Optimus 2X. Vi kan även konstatera att telefonen, som väntat, utvecklas för Google Android.

Uppdatering: Som påpekat på Engadget innehåller XML-filen även information om teckenstorlek där pixeldensiteten istället ger en antydan om att det faktiskt handlar om en surfplatta, trots utvecklingsnamnet. Detta skulle även kunna förklara de tre “softkeys” som är något vi hittar på Android 3.0 utrustade surfplattor. Samtidigt indikerar presentationen av upplösningen att det handlar om en telefon där först skriver den vertikala upplösningen, vilket passar med ett porträttläge. Vi kan fortfarande inte säga med säkerhet om P930 är en telefon eller surfplatt. Att LG även planerar högupplösa smartphones finns det dock inget tvivel om.

p930

Andra noterbara listningar är videostödet där vi kan avläsa allt från H.264 till filformaten 3GP, MP4 och WMV. Lite oroväckande är att vi inte ser några som helst spår av MKV-formatet, något som var en av höjdpunkterna med videospelaren i konkurrenten Galaxy S II. Men vi ska troligtvis inte dra för stora växlar på detta då vi ännu inte kan säga med säkerhet om detta är en kommande produkt eller ett rent koncept. 

Klart är i alla fall att LG som tillverkare för Apples högupplösta Retina-skärm bör ha förmågan att klämma fram en 720p-panel under 2011. Vi vet redan att Toshiba stoltserar med sin egen 4-tums 720p panel och troligtvis vill LG kunna visa upp en “worlds first” även här.

Källa: Phandroid och Engadget

Relaterare artiklar: 

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
DjDiff
13 Årtal sedan

Enlig Engadget ([url]http://www.engadget.com/2011/05/18/android-powered-lg-p930-shows-up-in-xml-file-with-1-280-x-720-di/[/url]) så är det mer troligt att det är en tablet.

[quote]It’s not that handsets with 1,280 x 720 resolution are out of the question, but we do notice that the file mentions 15 x 13 character size. When you compare that to devices such as the HTC Sensation 4G, which has a 25 x 21 char size, you’d imagine this mystery device has a lower pixel density than a phone with the same resolution.[/quote]