I vågen av höstens nya mobiltelefoner har LG nu visat upp en egen tappning av den rådande trenden med anteckningar på mobiltelefonen. Vu 3 är en kraftfull smartphone med Qualcomms flaggskeppsprocessor Snapdragon 800 och den något oortodoxa upplösningen 1 280 x 960 pixlar.

Dagens högupplösta mobiltelefoner har till stor del anpassat sig efter de bildförhållanden som används för datorskärmar och TV-apparater med videouppspelning i åtanke, det vill säga 16:9 eller 16:10. Även Apples mobiltelefoner har från och med förra året använt sig av ett bildförhållande som så när på några enstaka pixlar är 16:9, efter att ha använt sig av förhållandet 3:2 i sina tidigare telefoner.

Med Vu 3 väljer LG att gå åt andra hållet och har istället byggt in en IPS-panel med upplösningen 1 280 x 960 pixlar, det vill säga med bildförhållandet 4:3, som varit betydligt vanligare i äldre datormonitorer och TV-apparater. Tanken är att det bildförhållandet ska vara bättre lämpat för att anteckna på den 5,2 tum stora skärmen med den medföljande pennan.

LG_vu_front LG-Vu-3-Quick-Cover-Case

Under huven hittar vi Snapdragon 800 med fyra Krait 400-kärnor på 2,26 gigahertz och grafikkretsen Adreno 330 på 480 megahertz tillsammans med 2 gigabyte internminne. Det finns en kamera på baksidan med 13 megapixlar och 1080p videoinspelning i 30 bildrutor per sekund, tillsammans med en 2-megapixelkamera på framsidan.

Anslutningar finns bland annat i form av Bluetooth, trådlöst nätverk med 802.11n och med hjälp av Snapdragon 800-kretsen även det färska LTE-A som ännu främst finns utbyggt i hemlandet Korea. Telefonen leveras med ett semi-genomskinligt skydd som kan visa exempelvis klockslag och datum genom materialet.

Telefonen lanseras i Korea den 27 septeber. Det finns fortfarande inga uppgifter om lagringsutrymme, batteritid eller när eller om vi kan se telefonen på den europeiska marknaden.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments