Marknadens efterfrågan på tunna mobiltelefoner med hög upplösning sätter press på paneltillverkarna, och LG svarar genom att visa upp vad man menar är världens tunnaste 1080p-panel för smartphones, en 2,3 millimeter tjock IPS-panel på 5,2 tum.

I ett pressmeddelande på sin hemsida har LG visat upp sin senaste skapelse på panel-fronten för smartphones, tänkt för telefoner av det större slaget som på senare tid vuxit kraftigt i popularitet. Panelen i fråga är 5,2 tum i diagonal storlek, på vilken det huserar 1080 x 1920 pixlar.

LGD-Slimmest-Full-HD-LCD-Panel_3

Panelen är av IPS-typ, 2,2 millimeter tunn och omges av en 2,3 millimeters ram, samt ska klara av en ljusstyrka på upp till 535 nits och en kontrast på 3,74:1 vid 10 000 lux. För att kunna tillverkas så tunnt som möjligt har digitizern för pekkänslighet integrerats i panelglaset med vad LG kallar OGS, eller One Glass Solution, vilket enligt LG även ska ge en allmänt förbättrad upplevelse vid peknavigering.

Det finns ännu ingen utannonserad produkt som kommer använda sig av panelen, men då den tycks vara färdig för masstillverkning kan vi mycket väl komma att se den i smartphones mot årsskiftet eller första halvan av 2014.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
10 Årtal sedan

Kommer med stor sannolikhet hamna i Optimus G2 som ska ha 5.2″ skärm och/eller Nexus 5, som ryktas baseras på G2.

Någon som vet hur tjocka andra FullHD skärmar är?

MissPenguin
10 Årtal sedan

[quote name=”wargreymon”]Kommer med stor sannolikhet hamna i Optimus G2 som ska ha 5.2″ skärm och/eller Nexus 5, som ryktas baseras på G2.

Någon som vet hur tjocka andra FullHD skärmar är?[/quote]
Kan inte vara så mycket tjockare än 2,2mm med tanke på totala tjockleken på dagen mobiler. Men håller med, skulle vara intressant att veta vad andra paneler ligger på.