DDR3-minnesmoduler är inte de mest värmealstrande komponenterna i din dator men kan trots allt nå relativt höga temperaturer. Mach Xtreme har nu lanserat ett 8GB tvåkanals DDR3-minneskit med moduler som inte lär överhetta i första laget.

Mach Xtreme ArmorX serien kommer i två utförande där båda minneskiten bygger kring 4GB moduler med Mach Xtremes egen pateneterade HDT heatpipe-kylning. Själva minnesmoduler är inkapslad i en heatspreader som med en koppar heatpipe leder värme till en större fläns ovanför själva minnesmodulen.

En mardröm för stora processorkylare men något som med största sannolikhet ger lägre temperaturer på minnesmodulerna. Mach Xtreme specificerar de två minneskiten till 1 600 MHz (CL 8-8-8-24) resp. 2 000 MHz (CL 9-9-9-24) vid en spänning om 1,65V.

Vi har inga konkreta prisuppgifter men Mach Xtreme kallar priserna för konkurrenskraftiga.

mach

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Kamikazepilot
13 Årtal sedan

Minnen behöver inga kylare. Punkt. Det här handlar om att dra nytta av okunskap från sk “entusiaster” och ta ännu mer pengar från dessa.

Kamikazepilot
13 Årtal sedan

jag skrev inte heller att dom var “av ondo” bara att dessa kylare har en totalt estetisk funktion.

hirsch
13 Årtal sedan

Presterar säkert jättebra, men vad hände med utseendet?

Heatpipesen borde vara nickelpläterade och PCBn svart, ett första intryck är oerhört viktigt huruvida det ska bli en försäljningssuccé eller inte.