Mark Zuckerberg har nu bekräftat att nästa VR-headset från Meta kommer att lanseras under oktober månad. Vilken av modellerna som cirkulerat i rykten det faktiskt är förblir däremot oklart.

Vi har sedan en tid vetat om att Meta har nya produkter inom virtuell verklighet på väg. Deras lanseringsfönster har dock varit högst oklara än så länge. Nu vet vi i alla fall att ett nytt VR-headset kommer att lanseras någon gång under oktober månad.

När Mark Zuckerberg gästade Joe Rogans podcast var det inte helt förvånansvärt att just VR kom på tal. Under samtalet nämnde Zuckerberg att Metas nästa headset som ska lanseras under oktober månad ”kommer med stora nya egenskaper”. Han nämnde även hur nya sociala interaktioner kommer bli möjliga med hjälp av ögon- och ansiktsspårning. Till exempel hur man kommer kunna ha faktisk ögonkontakt i den virtuella verkligheten.

Facebook Oculus Quest 2 Oculus VR Meta

Detta går i linje med vad Metas VR-headset med kodnamnet Project Cambria har sagts komma utrustat med. Headsetet har tidigare rapporterats bli bestyckat med högupplösta skärmar, interna sensorer för ögonspårning samt egenskaper för förstärkt verklighet.

Huruvida det faktiskt är Project Cambria som Meta ska släppa lös i oktober återstår att se. Rykten har menat att detta headset i sitt färdiga utförande kommer vara så kallade Meta Quest Pro. Vad namnet faktiskt blir återstår dock att se. Oktober månad är däremot inte så värst långt bort och förhoppningsvis får vi mer information om den kommande enheten innan dess.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments