Microsoft kommer att kassera flera stora namn i samband med Windows 8, däribland Zune och Windows Live. Istället ersätts applikationer innehållande dessa namn med någonting mycket enklare, som passar samtliga typer av plattformar företaget har att erbjuda.

Vi ligger nu bara tre dagar ifrån lanseringen av Windows 8 Consumer Preview, som till skillnad från Developer Preview, faktiskt kommer inrikta sig mot slutanvändare som vill testa på det nya operativsystemet. Consumer Preview kommer likna slutprodukten på många flera sätt än Developer Preview, så vi har många nyheter att vänta där. Windows 8 kommer till stora delar innebära att försöka erbjuda en sömlös och familjär användarupplevelse över flera plattformar, med ett gränssnitt liknande det i Xbox 360 och Windows Phone.

Med detta anser Microsoft att det krävs nya namn på vissa av deras kärnapplikationer. En förändring våra läsare bör lägga på minnet är att Windows Live ID kommer att heta Microsoft Account med Windows 8, och även Xbox 360 och Windows Phone framöver. Med tanke på att det är applikationer som ska sträcka sig över flera plattformar, tycker vi att de namnändringar som görs är både logiska och väldigt enkla:

  • Microsoft Account (Windows Live ID)
  • Mail (Windows Live Mail)
  • Calendar (Windows Live Calendar)
  • People (Windows Live Contacts)
  • Photos (Windows Live Photo Gallery)
  • Music (Zune Music Player)
  • Video (Zune Video Player)

Zune är historia för Windows Phone och Xbox 360

Varumärket Zune kommer även att försvinna framöver på Xbox 360. Det ska ersättas och istället ingå i varumärket Xbox LIVE, och applikationen i sig ska vara “Spotify-liknande”. Vad exakt detta innebär är ännu oklart, men Microsoft sägs vara i kontakt med de stora musikbolagen gällande den nya musiktjänsten.

När det kommer till Windows Phone så ska Zune Desktop vara historia i samband med lanseringen av Windows Phone 8, Apollo senare i år. Synkronisering mellan telefon och dator ska istället ske tack vare bättre integrering med Windows 8. De kommer dock fortfarande att erbjuda synkroniseringsverktyg, för de som inte sitter med Windows 8 som operativsystem. Vi kan även vänta oss att allt vad Zune heter i Windows Phone, kommer vara helt borta i samband med den nya versionen.

Vad tycker våra läsare om Microsofts namnändringar och fokus att sammanfläta PC, spelkonsol och smartphone i ett gemensamt ekosystem?

Källa: The Verge


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Låter bra och logiskt. Detta ser ut att bli ett starkt ekosystem att räkna med. 🙂

Retur
12 Årtal sedan

Live står för internet access, typ.
Först var det Hotmail sen Live. Hur hittar man epost, kontakter och kalender sen 😕 Jag kör Exchange på dom tjänsterna nu från Android, hoppas inte den möjligheten försvinner.

12 Årtal sedan

De har lite svårt att bestämma sig de goda Microsoft-gossarna.
På söksidan är det Bing, Live etc.
Deras tjänster var MSN Messenger, Live osv…

Om de nu lägger ner Zune kan de droppa Windows Phone också så vore det än bättre.
De kanske byter namn till Windows Never? (efter Zune uttalas Soon)