Rykten om moderna smarta armbandsur för användning med dagens moderna smartphones är inte isolerat till Apple och Samsung, och nu tyder källor på att även mjukvarujätten Microsoft kan arbeta på en smart klocka skräddarsydd för parkoppling med Windows Phone.

Att parkoppla armbandsur med mobiltelefoner är ingen ny företeelse, utan flertalet lösningar har hittat ut på marknaden sedan många år tillbaka. Sony Ericsson gjorde sig särskilt känd för sina professionella Bluetooth-klockor, som utvecklades främst för användning med tillverkarens dåvarande mobiler. Dessa var dock en lång bit ifrån dagens smartphones, och medan klockorna hade mycket användbar funktionalitet så byggdes de med den äldre Bluetooth-versionen 2.1 som inte har samma batterisparfunktioner som dagens Bluetooth 4.0, och även med en äldre typ av OLED-display som i många exemplar begränsade livslängden.

Idag ryktas det friskt om att både Apple och Samsung arbetar på egna lösningar för smartwatch-konceptet, med strömsparfunktioner genom Bluetooth 4.0 och anpassade för dagens moderna smartphones och det ökade informationsflöde som följt. Fiskt med tredjepartsalternativ har funnits på marknaden både kortare och längre tid, exempelvis Pebble som fått mycket uppmärksamhet genom sitt Kickstarter-projekt.

Enligt källor till Wall Street Journal verkar det som att Microsoft inte tänker vara sämre, och att ett armbandstillbehör som en smart klocka har varit i utveckling sedan en tid tillbaka. Det rapporteras också att Microsoft beställt komponenter till en sådan klocka från en asiatisk leverantör, och mest anmärkningsvärt verkar företaget ha efterlyst skärmpaneler på 1,5 tum.

Det finns sedan tidigare både färdiga produkter och konceptdesigner på smarta klockor gjorda för Windows Phone (exempelvis Gnomio som syns i artikelbilden), men andra produktområden som surfplattorna Surface och Surface Pro visar att Microsoft inte är rädda för att ge sig in i hårdvaruleken och försöka utveckla mer heltäckande lösningar.


Subscribe
Notifiera vid
11 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tripptrapptrull
Tripptrapptrull
11 Årtal sedan

Bara för att det är en pryl tänkt att sitta med ett band på handleden är det väl för fan ingen “klocka”.

raven76
11 Årtal sedan

[quote name=”Tripptrapptrull”]Bara för att det är en pryl tänkt att sitta med ett band på handleden är det väl för fan ingen “klocka”.[/quote]
Då har du chansen att namnsätta tillbehöret nu då! 🙂

Segen01
Segen01
11 Årtal sedan

Jag vill se vad Samsung gör med sina youm-skärmar på ‘klock’-fronten.
Det man har sett hittills är inte särskilt lockande.

Morkul
11 Årtal sedan

När jag för 20 år sedan köpte min första mobiltelefon var jag glad över att det var en klocka i den så att jag kunde slänga mitt armbands-ur. Varför skulle jag någonsin vilja ha tillbaka en klump runt handleden som bara blir svettig?

Glasögon plus lite annat smågodis som år på gång har jag 100% förståelse för men inte klocka.

11 Årtal sedan

[quote name=”Morkul”]Varför skulle jag någonsin vilja ha tillbaka en klump runt handleden[/quote]
Lättare att kolla tiden genom att titta på handleden istället för att riva fram mobilen och fippla med den för att få skärmen att tända sig, särskilt när det är vinter, kallt och jävligt och man har tjocka handskar på sig.

Själv ser jag extremt mycket fram mot dessa klockor, min senaste klocka blev stulen i ett omklädningsrum och sedan 1 1/2 år eller så har jag inte haft någon alls.

Andreasvensson
Andreasvensson
11 Årtal sedan

[quote name=”raven76″][quote name=”Tripptrapptrull”]Bara för att det är en pryl tänkt att sitta med ett band på handleden är det väl för fan ingen “klocka”.[/quote]
Då har du chansen att namnsätta tillbehöret nu då! :)[/quote]
Smartband? 😉

Morkul
11 Årtal sedan

[quote name=”Lenny Valentin”][quote name=”Morkul”]Varför skulle jag någonsin vilja ha tillbaka en klump runt handleden[/quote]
Lättare att kolla tiden genom att titta på handleden istället för att riva fram mobilen och fippla med den för att få skärmen att tända sig, särskilt när det är vinter, kallt och jävligt och man har tjocka handskar på sig.
[/quote]

Är du ute med handskar på dig så har i alla fall jag ändå på mig ett headset och tiden står ju där också. Vem vill lyfta på ärmmuffen och släppa in kalluft i jackan 😉

ns
ns
11 Årtal sedan

Ärligt talat, vem vill ha en “klocka” som en stor klump och som kanske bara är i vägen hela tiden? Även om vi bara har sett komceptbilder så antar jag att skärmen bör vara större än på en vanlig klocka för att få en yta som är användbar. Dessutom behövs plats för ett batteri och då blir den verkligen stor.

Segen01
Segen01
11 Årtal sedan

En sådan produkt måste ha trådlös laddning för att bli framgångsrik.
Det är inte praktiskt att ständigt behöva koppla in en sladd för att ladda.

allban
11 Årtal sedan

De kanske har tagit upp det gamla sideshow konceptet äntligen.
Mycket som Microsoft och Microsoft Research har som är coolt.

[url]http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_SideShow[/url]

flugans
flugans
11 Årtal sedan

[quote name=”allban”]De kanske har tagit upp det gamla sideshow konceptet äntligen.
Mycket som Microsoft och Microsoft Research har som är coolt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_SideShow%5B/quote%5D

Tyvärr är Microsoft alldeles för traditionella med en “research”-avdelning och produkt-segment helt frikopplade från denna. En stel struktur som gjort att inte mycket av det research gör någon nytta för kunden. Detta pga att research är för teknik-fixerade och produktrören är alldeles för stela för att ha någon susning om vad användarnas behov är.

Kommer det något innovativt, nytt idag för användaren är det inte från Microsoft.