Microsoft har utökat sitt tillbehörssortiment med två nya trådlösa möss anpassade för Windows 8, kallade Sculpt Mobile och Sculpt Comfort. Gemensamt för de båda modellerna är att Microsoft utrustat dem med en dedikerad Start-knapp för smidigare navigering.

För den som övergått till Windows 8 och fattat tycke för Modern UI-gränssnittet och startskärmen vill Microsoft underlätta navigeringen mellan den, skrivbordet och ens olika applikationer, och markera att det inte är endast pekskärm som gäller för operativsystemet. För ändamålet släpps två nya möss i serien Sculpt.

Sculpt_mobile

Som namnet antyder riktar sig Sculpt Mobile mot mobila användare, och är är den minsta av de två mössen. Den är utrustad med en startknapp, placerad vid scrollhjulet. Sagda scrollhjul kan användas för att navigera både i höjdled och sidled. Musen drivs med två AA-batterier, och ansluts med en USB-sändare.

 Sculpt_comfort

Sculpt Comfort är snarare tänkt att användas stationärt, och är byggd med en mer ergonomisk form. Här är Windows 8-knappen istället placerad på vänster sida, och är utrustad med en kapacitiv pekkänslig yta. Detta ska användas för att navigera mellan Modern UI-applikationer genom en sveprörelse med tummen. Även här kan scrollhjulet navigera i två led, och musen drivs med AA batterier samt ansluts över Bluetooth.

Frågan är ju dock hur efterfrågan ser ut för en dedikerad startknapp på musen, inte minst till bekostnad av tumknappar, vilket båda mössen saknar. Det är också lite egendomligt att den mobila musen ansluts med USB, och den stationära musen över Bluetooth.

Båda mössen kommer finnas tillgängliga nästa månad, Sculpt Mobile med en prislapp på 29 dollar (bör prissättas omkring 250 – 300 kronor inklusive moms i Sverige) och Sculpt Comfort för 39 dollar (omkring 350 – 400 kronor inklusive moms).


Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Star123
Star123
11 Årtal sedan

Äntligen en mus i full storlek som har bluetooth!
Jag förstår gamers som inte gillar blåtand, men vi som vill ha en mus i full storlek till laptopen och slippa mottagare har inte så mycket att välja på.