För att underlätta distribueringen av uppdateringar som ska hjälpa med säkerhetshålet Spectre 2 kliver nu Microsoft in och delar mjukvaruuppdateringar för Windows 10.

Säkerhetshålen Spectre och Meltdown har utan tvivel gjort avtryck på år 2018 sedan dessa blev allmän kännedom under början av året. Både Intel och AMD har arbetat på att utveckla uppdateringar som ska åtgärda det ena eller båda problemen och nu har även Microsoft klivit in för att distribuera säkerhetsuppdateringar i form av mjukvara specifikt för Intel-system.

De nya uppdateringarna är en uppdaterad mikrokod för Intel-processorer som appliceras på operativsystemnivå. Denna typ av uppdatering kan hjälpa Intel att nå fler användare än vad företaget annars skulle med BIOS-uppdateringar. Då inte alla användare är insatta i hur man applicerar uppdateringar för BIOS samt att inte alla moderkortstillverkare lägger tid och resurser på att släppa uppdateringar för äldre plattformar.

Spectre 2

Uppdateringarna som finns tillgängliga hittills är för Intels sjätte generations Core-processorer (Skylake) och siktar på att täppa igen säkerhetshålet Spectre variant 2. Än så länge går det endast att få tag i dessa via Microsofts hemsida och användare måste även ha Windows 10 version 1709 (Fall Creator’s Update) eller Windows Server version 1709 (Server Core).

Microsoft nämner även att man kommer att uppdatera hemsidan med nya uppdateringar som ska motverka Spectre 2 när dessa blir tillgängliga från Intel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments