MSI påstås lägga ner produktionen av moderkort baserade på Intels 700-serie av styrkretsar med stöd för DDR4-minnen då priserna för DDR5 sjunker och efterfrågan på DDR4 minskar.

Till skillnad från AMD har Intel gett sina senaste styrkretsar möjligheten att köras med antingen DDR4 eller DDR5-minnen. Något som har varit välkommet då DDR5 inte hunnit hitta en prispunkt låg nog för många konsumenter. Nu ryktas övergången till den nyare standarden skyndas på en aning. Åtminstone för de som ämnar köpa moderkort från MSI inom en snar framtid.

MSI ryktas nu förbereda sig för att avsluta produktionen av moderkort som har stöd för DDR4-minnen. DDR5 sägs alltså bli tillverkarens enda fokus när det kommer till vilken typ av RAM som kan användas med deras moderkort.

Först ut ska det vara de Z790-baserade moderkorten MPG Z790 Edge WIFI DDR4, Pro Z790-A WIFI DDR4 och Pro Z790-P DDR4 samt MAG B760M Mortar DDR4 baserat på den billigare styrkretsen B760 som ryker. MSI har andra moderkort med stöd för DDR4 i sin produktkatalog och när produktionen av dessa väntas avslutas framgår inte.

MSI lär hålla kvar DDR4-moderkort inom den närmsta framtiden. Att tvinga fram en övergång till DDR5 med sina högre prislappar jämfört med den äldre standarden skulle förmodligen leda till en hel del negativ kritik. Däremot kan detta vara startskottet på slutet för DDR4 om ryktet visar sig stämma.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments