Nyligen visade MSI upp sin första spellaptop med AMDs “Richland”-APU och grafikkretsen HD 8970M. Och med Intels nya plattform runt hörnet tänker den Taiwanesiska tillverkaren inte diskriminera, utan uppvisar nu två 17 tums speldatorer med Haswell-processorer och grafik från Nvidia.

MSI sparar inte på krutet med sina två nya speldatorer, GT70 Dragon Edition 2 samt GS70 Stealth. Den förstnämnda har många likheter med den Richland-utrustade GX70, med sitt röda färgschema och bakgrundsbelyst tangentbord utvecklat i samarbete med Steelseries.

GT70 Dragon Edition 2 är utrustad med en ännu okänd Haswell-CPU, och vilken det faktiskt rör sig om bör framkomma i samband med Intels tillkännagivande på Computex i juni. För grafiken står Nvidia GTX 780M, vilket innebär en GK104-krets i 28 nanometer som körs i 771 megahertz med turbo upp till 797 megahertz och med 256 bitars minnesbuss. Enligt MSI ska datorn kunna leverera 36 000 poäng i 3DMark Vantage.

msidragon22

Datorn bör komma med mer än ett lagringsalternativ, men den konfiguration som MSI sätter i rampljuset använder sig av dubbla SSD-enheter av okänd modell i RAID 0. Det finns också möjlighet att ansluta tre externa skärmar samtidigt till de tre videutgångarna, VGA, Mini Displayport samt HDMI, och samtidigt ha den inbyggda 17-tumspanelen aktiv.

MSI passar även på att visa upp GS70 Stealth, och även här rör det sig om en 17-tumsmodell med en Haswell-processor under huven. Här har MSI satsat på en lätt och tunn design i metall, men ännu har inga bilder av modellen dykt upp. Vi vet dock att den har en vikt på 2,9 kilo, och att tjockleken specificeras till 21,8 millimeter. Än en gång är det oklart vilken CPU-modell det rör sig om, men antagligen rör det sig om en något strömsnålare modell än vad som erbjuds i GT70 Dragon Edition 2. Grafikdelen är också något lägre i prisklass, i det här fallet GTX 765M.

Fullständiga specifikationer och prislapp har ännu inte uppvisats, men vi bör få veta betydligt mer om dessa modeller – och flera andra – under Computex som drar igång den 4e juni.

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
pege63
pege63
11 Årtal sedan

nam nam godis