Japanska Fujitsu hör man inte ofta någonting om när det kommer till smartphones i Sverige, men i sina hemtrakter är de inte helt okända på telefonmarknaden. Vad de hade att visa upp var en prototyp på ett kommande flaggskepp med en del “Japan-funktioner”.

Fujitsus nya telefon vi tittar på nedan saknar namn och ligger fortfarande en bit fram i tiden, så vi nöjer oss med att kalla den Fujitsu Tegra 3. Som vi redan antytt kommer den med en NVIDIA Tegra 3-processor, och övriga specifikationer i linje med flaggskepp från andra företag: Android 4.0, 4,6-tums 720p-skärm, 1 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På både gott och ont kommer den med funktioner som är populära på den japanska marknaden. Fujitsu är dock noga med att påpeka att vad de visar upp är en tidig prototyp, allt kan därmed vara ändrat i den färdiga produkten.

Specifikationer Fujitsu “Tegra 3”:

  • Android 4.0, Ice Cream Sandwich
  • 4,6-tumsskärm WXGA-upplösning (720 x 1 280)
  • Nvidia Tegra 3 processor quad-core 1,5GHz
  • 1 GB RAM
  • 32 GB inbyggt lagringsutrymme
  • 13,1MP-kamera på baksidan
  • Vattensäker, upp till 1,5 meter i 30 minuter
  • Fingeravtrycksläsare för upplåsning av telefonen

Likt Panasonics Eluga-serie är den vattensäker, och ska klara samma tid under vatten fast på 1,5 meters djup istället för 1 meter. Skillnaden har helt att göra med att trycket ökar i djupare vatten. Vi ser även en fingeravtrycksläsare på baksidan, som ska kunna användas för att låsa upp telefonen och är en säkerhetsfunktion som säkert kan bli mycket användbar om det implementeras på rätt sätt både i hårdvara och mjukvara.

Fujitsus smartphone känns överlag plastig, men som tidigare nämnt kan den detaljen ändras längre fram. Vi ser även fysiska knappar, trots Android 4.0 som klarar sig utan dem. Både den vattensäkra biten och fysiska knappar är någonting som går hem hos japanska konsumenter, och det sistnämnda hoppas vi de ändrar på framöver. Kameran ligger på imponerande 13,1 megapixlar, men som vi alla vet är det inte en garanti för att få till bra bilder.

Fujitsu_Tegra_3b13,1MP-kameran och fingeravtrycksläsaren

Företaget har för avsikt att slå sig in på den europeiska marknaden, och inom fem års tid hoppas de ha en tvåsiffrig marknadsandel globalt. För att uppnå detta krävs det att man har någonting som står ut från mängden, men vi ska inte vara för snabba att döma ut Fujitsu. Deras smartphone vi tittade på väntas dyka upp så sent som årets fjärde kvartal, och återigen var det en prototyp så mycket kan ändras fram till dess både till design, specifikationer och funktionalitet. För att vara ett så tidigt testexemplar måste vi ändå säga att den redan ser intressant ut.


Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
12 Årtal sedan

Det börjar bli ganska många tillverkare nu. Men konkurrens är aldrig fel.

btw såg inte skärmen lite väl dassig ut på den här modellen?

12 Årtal sedan

13 mp, wft, skämmes Fujitsu!

Tsukasa-san
Tsukasa-san
12 Årtal sedan

Kul att fler japanska tillverkare börjar ta sig in på den europeiska marknaden. Nu håller jag tummarna för att min personliga favorit bland telefontillverkare, Sharp satsar på den europeiska marknaden.

Henrik Berntsson
Admin
12 Årtal sedan

Huawei tex gjorde ett mycket starkt intryck med sitt flaggskepp som man lanserade som världens snabbaste mobil. Man fick känslan av att kineserna får allt starkare fotfäste på mobila marknaden och jag läste en artikel där mobilmarknaden i kina växer med 10-11% årligen. Det är inget snack om att de satsar riktigt hårt för att ta sig in på marknaden och vi kommer se riktigt hård konkurrens från Kina framöver