Tyvärr hade Samsung inte någon Galaxy S III att visa upp under Mobile World Congress, men de hade en annan typ av smartphone som föll oss i smaken. Deras Galaxy Beam blir en av de första telefonerna med inbyggd projektor, det perfekta verktyget för att bli festens medelpunkt?

Samsung Galaxy Beam får ses som en nisch-produkt, eller helt enkelt en kul grej då den har någonting alldeles unikt att erbjuda. Om vi först går över till specifikationerna hittar vi en dubbelkärnig processor på 1,0 GHz, 4,0-tumsskärm med WVGA-upplösning och ett batteri på 2 000 mAh. Galaxy Beam blir en av de tjockare på marknaden med sina 12,5 mm i profil och vikt på 145 gram, men vi antar att detta beror till stora delar på dess nyckelfunktion.

Specifikationer Samsung Beam:

  • Android 2.3, Gingerbread (4.0, Ice Cream Sandwich kommer senare)
  • 4,0-tumsskärm WVGA-upplösning (480 x 800)
  • Dubbelkärniga processor 1,0 GHz
  • 1 GB RAM
  • 8 GB inbyggt lagringsutrymme, med stöd för microSD
  • 5MP-kamera på baksidan
  • Batteri på 2 000 mAh
  • 124 x 64 x 12,5 mm
  • 145 gram
  • Inbyggd projektor

Vad Samsung Galaxy Beam kommer med är alltså en inbyggd projektor, och detaljerna kring deras mini-projektor är ingenting Samsung gått ut med. Vad vi vet så ligger den på 15 lumen, vilket får ses som bra med tanke på vad det faktiskt är för någonting. Upplösningen på projektorn är också oklart, och det enda Samsung säger är att projektorn ska vara god för 50 tum. Det man gör på telefonen speglas helt enkelt ut via projektorn på valfri vägg, eller var man nu vill visa upp bilden.

Lanseringsdatum för Samsung Galaxy Beam är ännu oklart, men vi gissar på att den anländer någon gång under årets andra kvartal som så mycket annat. Även prislappen är okänd, men med tanke på dess funktion blir det nog en av de dyrare modellerna på marknaden.


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tsukasa-san
Tsukasa-san
12 Årtal sedan

Upplösningen på projektorn är 640×360. Inget att hänga i julgranen direkt dvs.

http://dailymobile.se/2012/02/27/samsung-galaxy-beam-promo-and-hands-on-video/

rnyyntvrrv
rnyyntvrrv
12 Årtal sedan

[quote name=”Tsukasa-san”]Upplösningen på projektorn är 640×360. Inget att hänga i julgranen direkt dvs.

http://dailymobile.se/2012/02/27/samsung-galaxy-beam-promo-and-hands-on-video/%5B/quote%5D

Men nu får du väl ge dig, den sitter i en liten mobiltelefon. Kan ju inte direkt begära full hd eller?

Annars intressant utveckling

Henrik Berntsson
Admin
12 Årtal sedan

Den var ganska cool faktiskt, dessvärre hann vi inte testa projektorn i ett helt mörkt rum. Men med tanke på hur det såg ut i Samsungs ljusa Pressrum borde det ge en ok bild. Det går förstås inte att jämföra med vanliga projektorer men det är ju inte riktigt syftet heller. Det är mest så att man kan visa upp ett youtubeklipp på festen eller när man vill visa något för flera personer samtidigt. Alltid kul att se nya funktioner 🙂