Förutom två mycket spännande smartphones hade Huawei något mer att visa upp, nämligen en surfplatta som vi inte har många detaljer på, men som vi med säkerhet kan säga riktar sig mot det högre prissegmentet. Den nya Mediapaden får en Full HD-skärm och deras egenutvecklade processor K3V2.

Huawei ser ut att verkligen göra en stor satsning med sina kommande produkter. Deras nya Huawei Mediapad visades upp – men vi fick tyvärr inga hands-on ögonblick med enheten, och det var överlag svårt att få svar om detaljerade specifikationer på enheten. Vad vi kan säga är att skärmen imponerar med sin Full HD-upplösning på 1 920 x 1 200, och till vår glädje så är de högupplösta surfplattorna på väg att invadera marknaden.

Specifikationer Huawei Mediapad:

  • Android 4.0, Ice Cream Sandwich
  • ~10-tumsskärm, WUXGA-upplösning (1 920 x 1 200)
  • Huawei K3V2 processor fyra kärnor 1,2 eller 1,5 GHz
  • 1 GB RAM

Förutom skärmen med sina 10-tum och höga upplösning, kommer deras nya Mediapad med deras egenutvecklade systemprocessor K3V2, med fyra Cortex-A9-kärnor. Då det är en surfplatta finns plats för större batteri så vi antar vi att den utrustas med varianten som går i 1,5 GHz. Den 16-kärniga grafikdelen omnämns ännu en gång, men mer detaljer än så har vi inte. Även mängden RAM-minne är inte helt klart, men en kvalificerad gissning från vår sida tror det handlar om totalt 1 GB.

Lanseringen ska ske under årets andra kvartal likt deras Ascend D quad-smartphones. Vi kommer se till att följa Huaweis nya smartphones och surfplatta, som ser väldigt intressanta ut även om de officiella detaljerna i den sistnämnda är minst sagt bristfälligt.


Relaterad nyhet:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments