LG gjorde sig ett namn under förra året med sin Optimus 2X vi recenserat här på NordicHardware, som var världens första smartphone med den tvåkärniga processorn Tegra 2. Nu visar de upp sitt kommande flaggskepp, LG Optimus 4X HD och precis som namnet antyder med fyrkärnig processor.

LG har ännu en gång samarbetat med NVIDIA för sitt kommande flaggskepp, och tagit fram en – vad de själva anser är en modeinriktad mobil som resterande utbud som de ska börja rulla ut under årets andra kvartal. Samtliga tillverkare tycks satsa hårt på tunna modeller, och LG Optimus 4X HD är inget undantag. Även om det inte är den tunnaste ska den ligga på “under 9 mm”, och de har trots detta fått plats med ett 2 150 mAh-batteri.

Specifikationer LG Optimus 4X HD:

  • Android 4.0, Ice Cream Sandwich
  • 4,7-tums True HD IPS-skärm WXGA-upplösning (720 x 1 280)
  • Nvidia Tegra 3 processor quad-core 1,5GHz
  • 1 GB RAM
  • 16 GB inbyggt lagringsutrymme, med stöd för microSD
  • 8MP-kamera på baksidan
  • Batteri på 2 150 mAh
  • Under 9 mm i profil
  • Under 130 gram

Företaget har fått mycket kritik för deras minst sagt långsamma leverans av uppdateringar för deras smartphones. LG Optimus 4X HD skeppas med Android 4.0, Ice Cream Sandwich från dag ett, och de har inte lagt till så mycket egna funktioner i operativsystemet. Detta för att konsumenter i det här segmentet ofta tycker om att modifiera sitt egna gränssnitt. Det som är tillagt är små detaljer som de hoppas ska ge ökad funktionalitet, annars har de mest lagt fokus på integrering av sociala medier. Förhoppningsvis blir det en positiv bieffekt som gör att framtida uppdateringar inte anländer flera månader efter övriga tillverkare på marknaden.

lgoptimus4x

Det är fortfarande inte helt klart när LG Optimus 4X HD ska lanseras, men de riktar in sig på juni månad alltså i slutet på årets andra kvartal. Som det ser ut idag ligger rekommenderat pris på runt 5 500 kronor, men detta kan komma att ändras närmare lansering.


Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Lagerqvist
Anders Lagerqvist
12 Årtal sedan

Finns det några planer från LG att släppa en 3D-version? Alltså Likt LG Optimus 3D som kom kort efter Optimus 2:an.