Under Nokias presskonferens på mässans första dag släpper man bland annat Nokia Lumia 720. En telefon som enligt Nokia manér gå att få i gul, cyan, röd, svart och vit. Det är en 4,3 tums stor skärm med en upplösning på 720p och den drivs av en Snapdragon S4 dualcore på 1 gigahertz.

Övriga prestandaspecifikationer värda att nämna är 512 megabyte i ram, 8 gigabyte i intern lagring och luren är också bestyckad med MicroSD som tar maximalt 64 gigabyte. Luren har dessvärre inte stöd för LTE, men med ett matchande fordral så har man trådlös laddning vilket börjar komma på bredare front. Kameran är på 6,7 megapixel och hela telefonen väger 128 gram. I profil mäter telefonen 8,4 millimeter och Nokia trycker hårt på att utbudet av appar vuxit rejält. Man är nu uppe i 130 000 appar för windows phone-plattformen i sin helhet.

Ska vi sammanfatta Nokias nya mellanklasslur är det en modell i snygga färger, trevlig design och ser ut att kunna bli mycket telefon för pengarna. Riktpriset ligger nämligen på 249 euro plus moms, troligtvis runt 2 500 kronor i svenska butiker när telefonen dyker upp under andra kvartalet.


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
11 Årtal sedan

Semester i Au känns väl som det är bra ljus på dom bilderna…

AMD73
11 Årtal sedan

kommer det ingen uppföljare till 920 nu? Hade väntat mig 920 uppdaterad med sdkort tex.har 720 kamra som 920 som gör man kan vara darrig på handen? ursäkta lite sliten i huvudet just nu.