När vi tittade på en av ASUS första Ultrabooks, Zenbook UX21 var vi överlag imponerande men det var vissa små detaljer som förstörde helheten. Nu sägs nästa generations Ultrabook från företaget inte bara få en ny högupplöst skärm, utan också ett reviderat tangentbord?

Förutom att ha UX21 hemma i testlabbet, hade redaktionen med sig storebrodern UX31 på fältet under vår visit på CES. Överlag är det en bra dator med tanke på att det är ASUS första generations riktigt ultratunna dator. Öppningsmekanismen är dock inte den bästa, pekplattan lider av dåliga drivrutiner och tangentbordet är så grunt att man inte känner någon feedback.

Vi har tidigare rapporterat om att ASUS och Acer har Ultrabooks på gång med 1080p-skärmar och nu bekräftas uppgifterna på nytt i ASUS favör. Nästa generation från ASUS kommer på många sätt bli lik Zenbook UX21 och UX31, då de helt enkelt bygger vidare på konceptet. Både 11,6- och 13,3-tumsmodellerna ska få en 1080p-skärm. En sådan upplösning har vi inte sett tidigare i bärbara datorer av dessa mått, och borde bli ett rejält lyft mot dagens 1 366 x 768 och 1 600 x 900 som dagens Ultrabooks från ASUS kommer utrustade med. Vi ser dock hur det kan bli problem sett till mjukvaran med en sådan upplösning på en så liten skärmyta, och det är någonting både ASUS och Microsoft kommer behöva arbeta på innan lansering.

ASUS UX21 föll på tangentbordet i NordicHardwares test.

Det som är nästan mer intressant i detta fallet, är att de ska få bakgrundsbelyst tangentbord – med detta hoppas vi verkligen på en ny knapp-mekanism än den som vi hittar i dagens UX-serie. I övrigt ska båda få två USB 3.0-anslutningar och nya “hårddiskar”, vilket vi hoppas syftar på nya lagringsenheter och att man inte gått över till en hårddisklösning. Det nämns ingenting om Thunderbolt-stöd som det tidigare varit prat om att de skulle få.

Trots uppdateringarna så ska båda modeller få ett lägre pris än dess föregångare när de lanseras under maj, men några prisuppgifter har vi ännu inte till godo. Förutsatt att ovanstående uppgifter stämmer så har ASUS en riktig vinnare om de lyckats få rätsida på barnsjukdomarna i Zenbook UX21 och UX31, samtidigt som de fått ned priset.

Källa: ITCua via UltrabookNews


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
12 Årtal sedan

Sony har faktiskt haft en laptop med 1080p upplösning på 13 tums skärm sedan 2010, men den går loss på 30k.

http://www.sony.co.uk/product/vnp-z-series/vpcz11z9e-b

Så de fördelar vi ser nu är framförallt att priserna blir någotsånär humana.