Nemeio – ett tangentbord med anpassningsbara e-bläckstangenter

0

Nemeio visar på CES ett tangentbord där du själv kan byta layout med en knapptryckning, med hjälp av e-bläck och “hemlig brytarteknik”.

Tangentbord som med hjälp av skärmteknik låter dig byta layout på enskilda tangenter är i sig ingenting nytt, och det kanske mest kända exemplet är Optimus-serien från Art Lebedev. Sistnämnda fick dock minimalt genomslag på grund av skyhöga priser, och här hoppas Nemeio kunna nu ut bredare genom att använda den billigare e-papperstekniken istället för LCD.

Nemeio är ett trådlöst tangentbord med bluetooth (även om prototyperna på mässgolvet fortfarande endast fungerade med kabel), där en programmerbar e-papperspanel ligger under de genomskinliga tangenterna. Varje enskild tangent kan därför konfigureras, exempelvis med ett eget typsnitt eller en ikon, och du kan växla mellan olika tangentbordslayouts med knappar på baksidan.

Vilken brytarteknik som används ovanpå skärmen är hemligt, menar Nemeio, men att de ämnar att patentera tekniken.

Premiumpris

Trots att e-pappersskärmen är en billigare lösning än en fullskalig LCD blir Nemeio fortfarande en påkostad lösning med ett nuvarande riktpris på 300-500 dollar. Även batteritiden ser dyster ut, cirka 8 timmar eller en arbetsdag, vilket känns trist med tanke på e-pappersteknikens energieffektivitet. Båda dessa punkter hoppas vi att Nemeio kan finslipa i framtida upplagor.



Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments