Den som endast kollar på Netflix via sin telefon kan komma att få en billigare prenumerationsplan tillgänglig då företaget nu börjar testa en mobilexklusiv prisplan omkring 60 procent billigare än standardplanen.

Netflix testar ständigt nya typer av prenumerationsplaner för att, enligt företaget, kunna erbjuda anpassade upplevelse till sina kunder. Under början av juli månad fick streamingjätten motta mycket negativ kritik efter att en “Ultra”-prisplan hade genomgått tester. Denna prisplan tog bland annat funktioner från billigare prenumerationer och flyttade upp dessa bakom en dyrare betalvägg.

Den senaste prenumerationsplanen som Netflix börjat testa är däremot inte som Ultra-planen där priserna ökas. The Star rapporterar att en ny prisplan som vänder sig till kunder som endast konsumerar sina filmer och serier via smartphones eller surfplattor nu genomgår tester.

Den nya prenumerationsplanen testas just nu i utvalda länder i Asien. Det första landet att få tillgång till den nya prisplanen är Malaysia där den introducerades till ett pris på 17 ringgit. Detta översätts till omkring 36 svenska kronor per månad. Det framgår dock inte vilka upplösningar på den media som streamas denna prisplan erbjuder. Något som kan vara väl mottagen information för den som använder sig av till exempel Googles Chromecast för att mata streamen till en TV.

Just nu erbjuds tre olika prisplaner för Netflix. Den billigaste, kallad “Basic”, på 89 kronor per månad och då ingår inte stöd för streaming i HD eller Ultra HD samt är begränsat till endast en skärm åt gången. Ett steg uppåt finns “Standard” som erbjuder streaming av film och serier i HD-upplösning samt att två enheter kan använda kontot att spela upp innehåll samtidigt. Den dyraste prisplanen just nu är “Premium” där Ultra HD-upplösning erbjuds för fyra enheter samtidigt.

Det återstår att se om detta billigare prenumerationsval kommer att dyka upp på bredare front eller ej. Netflix har tidigare talat om att företaget ofta testar nya prisplaner för att mer kunna anpassa sin tjänst efter kunders krav och behov. Den omtalade Ultra-planen som fick blandat mottagande har än så länge inte hittat sin väg ut till företagets erbjudna prisplaner.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments