Netflix testar just nu en ny prisplan i Europa kallad “Ultra” som blir den dyraste prisplanen hittills och tar några existerande funktioner från billigare prisplaner och sätter dessa bakom en högre prislapp.

Det verkar som att Netflix gör sig redo för att röra om i grytan vad gäller deras prisplaner. Idag finns det tre olika typer av Netflix-prenumerationer: Bas, Standard och Premium. Enligt den italienska hemsidan Tutto Android har Netflix nu testat en ny prisplan: Ultra.

De existerande prisplanerna erbjuder olika funktioner och kvalité på videoinnehållet. I det billigaste paketet kan Netflix användas på en enhet åt gången. I Standard-paketet ökas videokvalitén till HD och Premium erbjuder 4K-upplösning med High Dynamic Range (HDR) på fyra olika enheter samtidigt.

Den nya Ultra-nivån rör dock om i grytan och tar över Premium-nivåns fyra samtidiga enheter och HDR-stöd. Premium-nivån blir då justerad till endast två enheter och gånger samt blir av med sitt stöd för High Dynamic Range.

Enligt Tutto Android ska de existerande prisplanerna behållit sin tidigare prislapp under testtiden för Ultra. Däremot varierade Ultras prislapp mellan 17 och 20 euro (vilket översätts till mellan 174 och 205 svenska kronor). Detta för en prisplan som tar funktioner som existerande kunder redan betalar ett lägre pris för att få tillgång till och sätter en ännu högre prislapp på dessa.

I en mejlkonversation med CNET nämner en av Streamingtjänstens talespersoner att företaget ständigt testar nya funktioner med olika prisplaner. Detta innebär att denna nya prisplan inte nödvändigtvis kommer att se ut på samma sätt om den faktiskt lanseras.

“We continuously test new things at Netflix and these tests typically vary in length of time. In this case, we are testing slightly different price points and features to better understand how consumers value Netflix.”

Streamingjätten menar att tester som detta utförs ofta för att företaget ska få en bättre förståelse för vad dess olika användare söker.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
13 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan

Lite kluven till detta faktiskt, Det skulle innebära att jag betalar mer än idag då jag använder 4K HDR och hela kitet. Samtidigt är jag så otroligt nöjd med Netflix att jag nog kan svälja det ifall det hjälper dem att skapa/köpa mer bra content. Lever och andas Netflix sedan något år tillbaka och grämer mig bara att jag inte köpt aktier.. ^^

Tobbe
5 Årtal sedan

Inte OK att ta bort HDR, det borde varit det enda tillgängliga redan nu… bort med SDR och “16” färger already.

Kurt
Kurt
5 Årtal sedan
Reply to  Tobbe

Håller med men man förstår ju att det inte är hållbart än så länge. Kostnadsmässigt och innehållsmässigt.

Morkul
5 Årtal sedan
Reply to  Tobbe

Då det fortfarande är en minoritet som har 4K än mindre som klarar av att titta på HDR material. Kom ihåg att bara för att din TV klarar HDR så är det inte säkert att filmerna du ser använder sig av det då hela kedjan måste vara HDR kompatibel. Till exempel så finns det många HDR komplatibla TVn som har inbyggda klienter till bland annat Netflix som inte klarar HDR och då får du helt enkelt SDR istället eller till och med LDR. Sedan finns det extremt många som skriker mer HDR utan att veta om vad det egentligen är.… Läs hela »

Fredrik
Fredrik
5 Årtal sedan

går detta igenom säger jag upp direkt och börjar piratkopiera igen utan tveka en sekund.

Talarion
Talarion
5 Årtal sedan
Reply to  Fredrik

Med tanke på att de tycker att de kan dubbla priset och behålla de flesta prenumeranter enligt börsen så är det nog bara början

Fredrrik
Fredrrik
5 Årtal sedan

Isåfall vill jag ha Nailed It i HDR

Jerker
Jerker
5 Årtal sedan

Ska dom prova nya prisplaner så kunde dom ju testa mic n match. Välj själv om du vill ha hd uhd eller 4 strömar och betala 20-30:- per tillval.

Jackbob
5 Årtal sedan

Dom kan ju börja med att inte komprimera ner filmerna till en pixelsörja om dom nu vill ta ännu mer betalt. Många gånger jag stängt av netflix direkt och tagit hem rullen genom andra sätt, om vi säger så.

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan
Reply to  Jackbob

Oj det låter fasen inte bra! jag har faktiskt haft motsatta erfarenheter, nog aldrig sett mkv-serier ens i 1080p som är i närheten av Netflix 4K-upplösning. Det är klasskillnad verkligen så jag kör inget annat än Netflix atm. Klart att upplösningen spelar stor roll men det är ju också därför man vill ha Netflix så skillnaderna kvarstår. Värst är ändå all black crushing på mkv-komprimerat material, det brukar vara horribelt. Även HBO ser ut som r*v jämfört med Netflix kan påpekas. 🙂 Då sitter jag 2m från en 65″ 4K HDR OLED så det påverkar ju en del men helt… Läs hela »

Kent
Kent
5 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Mkv-komprimerat?? Till skillnad mot t ex ljudformat så är inte mkv ett codec utan en container, precis som mp4, och har flaska att göra med bildkvalite.
Jag tror bestämt att det är dax att ta bort bokmärket till nh…

Ante
Ante
5 Årtal sedan

Med tanke på hur dåligt utbudet är så kan väl mycket få hoppa på detta. Men det kommer definitivt att öka trafiken på streamingsiter…

Broken
5 Årtal sedan

Så man betalar mer för mindre?

Nej detta är inte rätt väg att gå, kan ju hoppas detta test misslyckas.