Trots att Nintendo Switch 2 inte har avtäckts ännu var en tillbehörstillverkare lite för het på gröten och bekräftade tidigare okänd information om den kommande konsolen.

Trots att Nintendo inte bekräftat någon uppföljare till sin spelkonsol Switch har det länge ryktats om att en sådan är på väg. Vi har sett flera påstådda läckor som pratat om hårdvaran som ska driva den kommande konsolen och rykten om vad den kommer kunna erbjuda. Nu ser det dock ut som att vi fått faktisk information bekräftad tack vare en tillbehörstillverkare som listat några tidigare okända detaljer om Nintendo Switch 2.

Informationen kommer från den kinesiska tillbehörstillverkaren Mobapad. Tillverkaren menar att första generationens Joycons kommer vara kompatibla med konsolen. Däremot har den andra generationens handkontroller uppdaterats och fästs nu vid sidan av konsolen med hjälp av magneter istället för rälssystemet första Switch använder sig av.

Tillverkaren menar även att bildskärmen har uppdaterats och får en högre upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. Konsolen ska fortfarande kopplas till den tillhörande dockan via USB-C men Switch 2 ska ha stöd för 4K-upplösning i stationärt läge. Något som inte låter helt omöjligt då konsolen tidigare har ryktats få stöd för Nvidias uppskalningsteknik DLSS tack vare en mycket nyare systemkrets på insidan.

I övrigt sägs Nintendo Switch 2 bli en något blygsam hårdvaruuppdatering. Konsolen förväntas ta ett steg framåt men inte lägga sig på värstingnivå när det kommer till handhållen gaming. I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med all information som inte kommer direkt från tillverkaren av en produkt. Trots att Switch 2 dykt upp i många läckor och rykten varav flera ser ut att vara någorlunda pricksäkra har Nintendo inte bekräftat någonting om den potentiella spelkonsollen i skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments