Noctua har under en tid haft en helpassiv processorkylare under utveckling. En kylare som ser ut att vara inte allt för långt borta om en diskussion på Twitter är att gå efter.

Det har länge varit känt att Noctuas passiva processorkylare är på väg. Dock har den ännu inte avtäckts officiellt och när lanseringen faktiskt kommer att ta plats är något oklart. Vi set sedan tidigare att Noctua planerar att sjösätta enheten någon gång under 2021 års andra kvartal. Ett kvartal som i skrivande stund endast har sin senare halva kvar.

Noctuas tystnad må vara oroande men det verkar som att deras planer inte har förändrats och att kylaren faktiskt kan vara här inom kort. Via Twitter har företaget bekräftat att kylaren kommer att dyka upp “väldigt snart”.

Det finns en möjlighet att företaget planerar en lansering i samband med årets Computex-mässa som hålls mellan 1 och 5 juni. Inte helt förvånansvärt blir det en digital tillställning så även om Noctua avtäcker sin passiva kylare under mässan återstår det att se när det blir möjligt att faktiskt känna och klämma på enheten.

Rent specifikationsmässigt är det mycket kring den passiva kylaren som i dagsläget är okänt. Den prototyp som tidigare visats upp har haft monteringssatser för både sockel AM4 och LGA115X och den ska även ha möjlighet att hålla temperaturerna hos en Core i9-9900K i schack. Hur det set ut med dagens Rocket Lake och Ryzen 5000-processor är däremot något Noctua själva inte har kommenterat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments