Under en kort stund listades Noctuas passiva processorkylare NH-P1 hos en amerikansk återförsäljare som listade tidigare okänd information och även prislapp för enheten.

Länge har Noctuas passiva processorkylaren byggt hype inför sin lansering. Kylarens existens bekräftades för flera år sedan men den har inte varit färdigställd och redo för lansering fram till nu. Tidigare har Noctua själva via sina produktplaner bekräftat att enheten kommer att lanseras under 2021 års andra kvartal. Ett kvartal som sträcker sig fram till slutet av juni månad.

Vi har fortfarande inte fått något bekräftat lanseringsdatum för enheten. Däremot listade den amerikanske återförsäljaren Newegg upp kylaren under namnet NH-P1. Produktsidan plockades tyvärr ner efter en kort stund men inte förrän den listade informationen förevigats online av hemsidan FanlessTech.

 

Processorkylaren listades till ett pris om 100 dollar. Enligt beskrivningen ska den använda Noctuas monteringsteknik SecuFirm2+ och vara kompatibel med socklarna LGA115X, LGA1200, LGA20XX, AM4, AM3(+) AMD2(+) FM2(+) och FM1. Det ska även röra sig om fullt stöd för större minnesmoduler hos LGA1200/115X och AM4. Kylaren ska inte heller vara i vägen för den översta PCI Express-anslutningen på de flesta ATX och µATX-moderkort.

Processorkylarens produktsida ska ha rekommenderat enheten till processorer med “låg till medelhög värmeutveckling”. De processorer som listades i produktbeskrivningen ska ha varit Intel Core i9-9900K, i7-9700K, AMD:s Ryzen 2700X, 3950X, 3700X samt 3400G. Skulle mer kylkapacitet behövas finns det möjlighet till att montera till exempel en Noctua NF-A12x25 LS-PWM-fläkt som endast aktiveras när det behövs för semipassiv kylning.

Tyvärr listas inga exakta dimensioner för kylaren. Produktsidan ska ha haft en länk till en supportsida hos Noctua som listar rekommenderade datorchassin. Dock är produktsidan som tidigare nämnt borttagen så vi får vänta lite till innan vi vet precis allt om den kommande kylaren.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments