Noctua visade framfötterna senast vi testade processorkylare här på NordicHardware och under vår vistelse på Computex passade vår utsände på att besöka kylartillverkaren och hittade en hel del nya godsaker, bland annat flera prototyper av lågprofilkylare för HTPC-marknaden.

Noctua har alltid satsat hårt på produkter med effektiv kylningskapacitet och låg ljudnivå. Detta försöker man hålla fast vid samtidigt som man nu vill få in sina produkter även i andra formfaktorer. Där tornkylarna är för höga har man nu fortsatt sin experimentering med så kallade lågprofilskylare. Målet har varit att optimera användandet av det horisontala utrymmet i våra chassin.

Toppmodellen kallas kort och gott Noctua 140mm C-Type Cooler och har en horisontal kylfläns med sex heatpipes kopplade till kopparbasen på processorn. Kylaren rymmer två stycken Noctua NF-P14 FLX fläktar med 140mm diameter, en under och en över själva kylflänsen. Med dubbla fläktar mäter kylaren endast 105mm på höjden och hittar in i de flesta låga chassi. Kylaren fungerar även med höga rammoduler om man nöjer sig med den övre fläkten. Vikt, fullständiga mått och pris är ännu inte avslöjat.

Noctua visade även upp en mindre lågprofilskylare med 120mm samt 80mm fläkt riktad mot bland annat mini-ITX system. Kylaren som var en prototyp kan tryckas in i de flesta minichassi om man nöjer sig med att nyttja den nedre 80mm fläkten, då mäter kylaren endast 63mm på höjden. Med en 120mm fläkt ökar höjden med 25mm, men kylkapaciteten blir också bättre.

Här nedan är några andra kylarprototyper Noctua visade upp under Computex 2010. Märk inte minst deras 120mm D-Type kylare som enligt tillverkaren själv ska prestera i paritet med den betydligt större testvinnaren Noctua D14.

Mer rapportering från Computex kan ni räkna med under de kommande dagarna så håll utkik!

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
14 Årtal sedan

Trevliga kylare, kul att man breddar sortimentet något och tänkt till lite.