Nästa torsdag kommer Nokia presentera vad som antas vara den finska telefontillverkarens nästa flaggskepp. Bland alla vilda spekulationer om vad vi har att vänta dyker en och annan läcka upp, nu senast i form av en skärmdump från Microsofts butikskedja.

Hittills har det ryktats friskt om Nokias nya toppmodell i Lumia-serien, tänkt att delvis överträffa den populära Lumia 920 som flaggskepp med Windows Phone 8 men även bygga vidare på konceptet med en extremt högupplöst kamera på 41 megapixlar som gällde för den äldre Lumia 808.

Hittills har modellen i folkmun kallats för Nokia EOS, men nu när vi rör oss närmare ett faktiskt tillkännagivande tyder mer och mer på att telefonen kommer få ett annat namn. Lumia 1020 och 909 har båda tagits upp som förslag, där 1020 anspelar på rollen som uppföljare till 920, och 909 i sin tur anspelar på rollen som uppföljare till 808.

Nokia-Lumia-1020-ATT-Black-White-Yellow

Den senaste läckan, som inkommit till Windows Phone Central från en anonym läcka från Microsofts butikskedja Microsoft Store, tycks bekräfta att namnet blir Lumia 1020. Här antyds även att telefonen kommer finnas i färgerna svart, gult och vitt och att den amerikanska prislappen blir 602 dollar, vilket i Sverige kan komma att motsvara mellan 5 000 och 6 000 kronor inklusive moms.

July-11th-NYC-Launch-Invite

Sedan tidigare har vi goda indikationer på att telefonen kommer få en kamera med just 41 megapixlar och optik från Carl Zeiss, inte minst i och med Nokias inbjudan till sin presskonferens med slagorden “41 million reasons to zoom in to Nokia Conversations on July 11th”.

Vi bör kunna spika vad som gäller för nykomlingen en gång för alla när Nokias presskonferens väl drar igång klockan 15.00 svensk tid den 11 juli.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
10 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Felix Byström
10 Årtal sedan

Det är svårt att inte se fram emot den här lanseringen. Inte bara på grund av kameran utan även för att detta förmodligen visar hur flaggskeppen till Windows Phone kommer se ut under årets andra halva.

Får vi se en Snapdragon 800? Förmodligen inte, men en skärm med 1080×1920 pixlar är fullt möjligt. Förhoppningsvis har man lyckats hålla ned yttermåtten så vi inte får se en 808 med högre upplösning på skärmen samt WP.

10 Årtal sedan

41MP = löjligt marknadsföringsknep

Ghost^[Homie]
10 Årtal sedan

[quote name=”WIRN”]41MP = löjligt marknadsföringsknep[/quote]

Mycket möjligt…

Men Nokias telefoner har alltid haft något högre klass på kamerorna i sina lurar än någon annan.

Det jag själv önskar från Nokia är en skärm på 5″ eller större. Tills dess håller jag mig till Samsung Galaxy Note familjen och Android. Har en GN 2 LTE (4G) nu.

kommentatorn
kommentatorn
10 Årtal sedan

[quote name=”WIRN”]41MP = löjligt marknadsföringsknep[/quote]

Läs på lite hur tekniken fungerar innan du gör dig själv mera till åtlöje.
Du kan börja med att googla på “pixel oversampling”.

Felix Byström
10 Årtal sedan

[quote name=”kommentatorn”][quote name=”WIRN”]41MP = löjligt marknadsföringsknep[/quote]

Läs på lite hur tekniken fungerar innan du gör dig själv mera till åtlöje.
Du kan börja med att googla på “pixel oversampling”.[/quote]

Nu tror jag inte att det är så att han ifrågasätter tekniken utan snarare att man marknadsför med 41 MP. Är lite som Samsung och deras Octa core. Att prata om antalet megapixlar är inte ett dugg intressant men det är lättare att sälja än att säga “Den här kameran är bra”

flugans
flugans
10 Årtal sedan

[quote name=”Ghost^[Homie]”][quote name=”WIRN”]41MP = löjligt marknadsföringsknep[/quote]

Mycket möjligt…

Men Nokias telefoner har alltid haft något högre klass på kamerorna i sina lurar än någon annan.

Det jag själv önskar från Nokia är en skärm på 5″ eller större. Tills dess håller jag mig till Samsung Galaxy Note familjen och Android. Har en GN 2 LTE (4G) nu.[/quote]

Inte helt sant. Det var SonyEricsson som var först ut med kamerorna medans Nokia stod med byxorna nere och de har nog aldrig riktigt kommit ifatt Sony vad gäller bildkvaliet.

Ice_F
Ice_F
10 Årtal sedan

[/quote] Inte helt sant. Det var SonyEricsson som var först ut med kamerorna medans Nokia stod med byxorna nere och de har nog aldrig riktigt kommit ifatt Sony vad gäller bildkvaliet.[/quote]

In 2002, technology made another huge change in the history of mobile phones, putting a great full colour display and integrating camera to mobile phones, producing the world’s first camera cell phone. Nokia 7650

http://www.youtube.com/watch?v=eRj8vMe3wQ8

Vilken skulle vara den första kamera mobilen från Sony ericsson?

flugans
flugans
10 Årtal sedan

[quote name=”Ice_F”][/quote]
Vilken skulle vara den första kamera mobilen från Sony ericsson?[/quote]

Först ut med bra kameror kanske skall tilläggas som dominerade marknaden, tex K750, sedan har de varit snäppet bättre.

S0urcerr0R
10 Årtal sedan

Brorsan har en 808 så jag har fått testa den lite.Högsta upplösningsläget i 808an är 38 MP, men dom återstående 3MP kanske används till nått annat. Dock är kameran riktigt bra och tar förvånansvärt bra kvalitet även i dessa 38.. medans 8 MP läget skapar helt perfekta detaljer som ser långt mycket bättre ut än konkurrenternas 12/13MP kameror kan skapa. Mikrofonen/erna är galet mycket bättre än alla andra mobilers (och vanliga digital kamerors), och man kan tex videofilma på en nattklubb med bombande musik och ändå få ett oförskämt fantastiskt resultat – inget brus eller bröl, bara clean musik, tung… Läs hela »

Andreas G
10 Årtal sedan

Hade hellre sett mer appar och funktioner som andra mobila operativsystem har med Windows Phone saknar än mer megapixlar…