NordicHardware byter chefredaktör – ny era för sajten

19

Efter 17 år som chefredaktör är det dags för Anton att lämna sin plats som chefredaktör på NordicHardware och lägga fokus på att förbättra förutsättningarna för sajten som helhet. Joel Oscarsson stiger in på posten med ett förnyat fokus på att lyfta upp sajtens konsumentvägledning till fler läsare.

För och av entusiaster

Tekniksajten NordicHardware startades i december 2000 av ett gäng datorintresserade entusiaster som ville bevaka datormarknaden för likasinnade. I december anslöt även Anton Karmehed som redaktör och tog två år senare den officiella rollen som chefredaktör på sajten. Under åren som gått har Anton Karmehed och Henrik Berntsson, som var med och startade NordicHardware och fortfarande hjälper till att styra skutan bakom kulisserna, fått hjälp av många talangfulla skribenter och eldsjälar som gjort sajten till det den är idag. Gemensamt för alla i redaktionen har varit att man brunnit för teknik, datorer, spel men också konsumentvägledning.

Joel Oscarsson blir ny chefredaktör för NordicHardware.

Tusentals produkttester och videoreportage senare startar idag vi ett nytt kapitel för NordicHardware. Detta genom att tillsätta en ny chefredaktör. Joel Oscarsson har varit en av sajtens eldsjälar sedan han började på NH för fyra år sen som skribent. Ett år efter att Joel började på NordicHardware var han med och grundade Surfa.se, en systersajt till Nordichardware som fokuserar på smartphones. Där har Joel varit aktiv chefredaktör i snart tre år. I en vidare expansion av den redaktionella satsningen för sajterna tar nu Joel också över rollen som chefredaktör på NordicHardware.

Förnyat fokus

Utöver att ha varit på NordicHardware i fyra år så har Joel arbetat med teknikjournalistik i olika former i snart tio år. Under de tio åren har han tagit en kandidatexamen i journalistik och alltså varit med att starta Surfa, som han är och förblir chefredaktör för i dag. Joel har samtidigt jobbat nära NordicHardware under de senaste fyra åren, även om det kanske inte alltid har synts så mycket utåt. Detta med allt från redaktionell planering till tekniska detaljer och filmproduktion. Från och med januari 2019 tar han nu över rollen som chefredaktör på NordicHardware.

”Jag började på NordicHardware för att jag såg något unikt i sajten och personerna bakom. Den kunskap och den brinnande glöd för datorer och för att hjälpa konsumenter som finns i redaktionen här på NordicHardware är verkligen sällsynt. Det är också anledningen till att jag är så otroligt taggad på att jobba ännu närmare redaktionen. NordicHardware har en lång tradition av att ha oerhört tekniskt kunniga skribenter och ämnesexperter. Det är spännande eftersom jag brinner mest för de journalistiska och redaktionella bitarna av teknikjournalistiken. Mitt fokus är att göra både innehållet och presentationen så bra som möjligt så att NordicHardwares ovanligt bra innehåll ska vara så lätt, spännande och hjälpsamt som möjligt för så många som möjligt.”, säger Joel Oscarsson, ny chefredaktör på NordicHardware.

”Jag blir taggad av att bara höra dig prata om det här Joel. Även om vår omstrukturering görs offentlig här och nu är ju detta något vi arbetat kontinuerligt med under en längre tid. För mig personligen har det varit ett beslut som växt fram de senaste åren skulle jag säga och det känns idag verkligen helrätt. Jag och Joel kommer att fortsätta med vår gemensamma podcast TechBubbel och min roll framöver blir på många sätt ännu viktigare för både NordicHardware och Surfa än den varit tidigare. Mitt eget fokus framöver kommer vara att jobba med verksamheten som helhet för att ytterligare förbättra förutsättningarna och resurserna för både NordicHardware och Surfa.”, säger Anton Karmehed, fd chefredaktör på NordicHardware.

Varken NordicHardware som sajt eller dess innehåll kommer att förändras över en natt men vi hoppas och tror att de förändringar som ni som läsare kommer se redan ganska snart är positiva. En av huvudmålsättningarna under året och framtiden är samtidigt en ännu tätare kommunikation med er läsare. Joel och redaktionen kommer att berätta mer om uppdateringar och nyheter på sajten samtidigt som nytt material och nya tester kommer att presenteras under månaderna som kommer. Bidra gärna med era egna tankar och tips till redaktionen i kommentarerna och missa inte heller dagens TechBubbel-podcast där Joel och Anton pratar mer om chefredaktörsbytet och sina personliga tankar. Frågor och hälsningar till Joel och Anton är självfallet också välkommet i kommentarerna!

Subscribe
Notifiera vid
19 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
JB
JB
5 Årtal sedan

Organisationsförändringar som sker på basis av fri vilja och en medveten klar målsättning brukar kunna bli lyckosamma. Alla mår bra av att under dylika förutsättningar ikläda sig nya roller, det stimulerar. Så lycka till önskas er båda, Anton och Joel.

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan
Reply to  JB

Stort tack JB för de klarsynta orden och stöttningen! Jag tror att i synnerhet du kommer att uppskatta Joel här på NH och effekterna av hans nya ansvar. Jag litar på att du som en trogen och sund läsare fortsätter att hjälpa oss på vägen! 🙂

JB
JB
5 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Jag har full respekt för den trogne soldaten (Anton;) som alltid finns redo på sin post, men för mig personligen så har det aldrig blivit mer än 5 år på samma post, då har det krävts något nytt – annorlunda. Det har varit alltifrån; programmerare (Cobol+Assembler för stordatorsystem, C/C++ för persondatorer), systemerare, lärare i datalogi samt konsult och företagsledare (konsult-&utvecklingsbolag), men nu har jag varvat ner med en mindre verksamhet. Att jag “hamnade hos” NH har att göra med mina barn och barnbarns intresse för spel, iom att jag ville lära mig lite om den branschen, ffa då beträffande utrustningen.… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan
Reply to  JB

Härligt att höra JB! 🙂 Det är som du säger, 17 år på samma position är vääldigt lång tid i vilken bransch som helst. Samtidigt ska det sägas att jag varit ansvarig för drivandet av sajten i drygt 12 år också tillsammans med Henrik så det har varit många olika strängar på lyran. Bra sett till att inte tröttna och att man får en bra helhetsbild, samtidigt är det utan tvekan svårt att få 100% fokus på ett område när man kastas mellan vitt skilda. Som egenföretagare ska man alltid mixtra med en massa annat och jag har aldrig “bara”… Läs hela »

Morkul
5 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

17 år på samma position länge?

Själv började jag programmera assembler professionellt på 80-talet och i dag drygt 30 år senare jobbar jag med exakt samma sak 🙂 Men så är ju tiden relativ också..

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Vafan Morkul du ska då alltid vara värst! 😉
MEN har det varit på samma jobb!? Det är den stora frågan! 🙂

Morkul
5 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Värst? Kanske sämst? 🙂 Företaget har blivit uppköpt omformat, utköpt och uppköpt så många gånger att jag inte har kontroll. Men, Ja jag jobbar på samma jobb och är faktiskt inte den som jobbat längst på samma jobb här.

JB
JB
5 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Jäkla tur att någon väljer att hänga kvar länge som Assembler-programmerare, det är inte ett hanverk som man blir skicklig i så där i en handvändning.

Morkul
5 Årtal sedan

Ska bli roligt och intressant att se vilket håll siten utvecklas.

Stora lyckönskningar till samtliga men lite speciellt till er med nya arbetsuppgifter!

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Stort tack Morkul, det värmer extra när det kommer från en entusiastisk och trogen besökare som dig själv! Häng kvar så kommer du att få se på fina grejer! 😉

5 Årtal sedan

Gått några år sedan TechNytt, kul att se. Spännande med ny era!

Joel Oscarsson
Admin
5 Årtal sedan
Reply to  Hassan

Haha! Ja, det var ett tag sen. Roligt att höra att du hängt med sedan dess Hassan! 🙂

Magnus
5 Årtal sedan

Jag personligen besökte er site kanske några gånger i månaden sedan i begynnelsen. Men ex. eran/era utförliga SSD tester (SSD tortyr testet, när dör eller blir SSD:erna korrupta var en höjdare) har smittat av sig till att besöka eran site flera dagar i veckan och läsa erat innehåll. Lycka till.

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan
Reply to  Magnus

Härligt att höra Magnus! 🙂 Gustav vår SSD- och lagringsexpert är inte riktigt frisk, på alla de bra sätt man kan vara lite galen! 😀 Just SSD-guiden vet jag har en spännande närtid framför sig så jag är rädd att det kan komma bli ännu svårare att slita sig snart.
Tack för lyckoönskningarna! 🙂

5 Årtal sedan

Blev lite orolig att Anton skulle försvinna från NH där, men detta var ju bara bra nyheter 🙂 Lycka till till er båda då och till alla andra som ska arbeta med er 😉 Ser med spänning fram emot vad detta ska innebära för NH i framtiden 😀

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan

Hehe ingen fara Johan! Jag kommer fortfarande att finnas i kulisserna och jobba aktivt med att ge Joel och alla våra skribenter/medlemmar de bästa förutsättningarna. Det blir första gången på väldigt länge som vi kan ha någon med ett 100% fokus på just att göra sajten och dess material till det bästa möjliga. Det är något jag också är otroligt spänd på att få se mer av! 😀
Tack för de fina orden! 🙂

5 Årtal sedan

Lycka till med dina framtida förehavanden, Anton, o tack för tiden som varit! Man kommer sakna ditt välkända ansikte här. 🙂

Mvh.

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan

Stort tack Hans! 🙂 Jag kommer fortfarande finnas här i kulisserna men nu förlitar jag mig på att ni hjälper Joel att bli varm i kläderna också och håller liv i stugan även med han bakom rodret! 😀

5 Årtal sedan

Lycka till med förändringarna önskar en som läser NH på lite avstånd. Har dock varit med lääänge och sett NHs upp och nedgångar. Jag ser fram emot att få forsätta följa NHs resa och önskar all lycka till såväl Anton som Joel.
Snart tillbaka på svensk mark igen och då får man kanske en pratstund med dig igen på Hemköp Triangeln Anton. 🙂