NordicHardware intar Taipei och Computex 2019!

Följ vår videorapportering direkt från Taipei!

5

Vi ser till att ni får de hetaste och mest intressanta nyheterna från en världens största datormässa! Vad ser ni fram emot från Computex 2019?

I sedvanlig ordning har NordicHardware flugit ned ett par tappra rapportörer för att bevaka direkt från Computex i Taipei! Chefredaktör Joel Oscarsson samt vår tangentbordsexpert Emir Mulahalilovic kommer under veckan ut att vara på plats och fånga upp det hetaste och mest spännande från mässan.

Computex är en en världens största elektronikmässa med över 1 700 rapporterade företag som närvarar och är utspridda över 5 000 individuella bås. De stora spelarna på marknaden, som exempelvis Nvidia, AMD, Intel och Asus kommer att befinna sig på mässan med senaste nytt, tänk på en valfri tillverkare och de är sannolikt på Computex.

Mycket på gång!

Joel och Emir kommer att bära facklan vidare, överlämnad från mässlegendaren Anton Karmehed och se till att videorapporteringen hålls relevant och intressant. Computex ligger alltid som favoritmässa hos vår tangentbordsentusiast, Emir, eftersom det oftast är här som de största tangentbordsnyheterna dyker upp! Joel blickar istället upp från tangentborden och ser fram emot att se lite nya spännande laptops från bland annat Asus. I tillägg väntar Joel att AMDs nya arkitektur Zen 2, som baseras på 7 nm-tillverkningsteknik, blir en stor hit på mässan!

Ni kan följa med vårt gäng och vår rapportering via följande kanaler:

Vad ser ni fram emot på mässan, vad kommer att vara de stora bomberna? Vad vill ni se oss rapportera om? Lämna mer än gärna kommentarer här nedanför med Era tankar!

Fler videoreportage från Computex 2019

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Bengt-Arne Johansson
5 Årtal sedan

Allt om AMD’s kommande är ju av intresse och vad komponent tillverkarna har i bakfickan till samma är ju intressant. Sen det senaste om hur Huawei och även andra Kinesiska märken kommer att drabbas av Trump’s utspel, jag kan tänka mig att det kommer vara en återkommande snackis på mässan. Tror själv att det inte enbart är Huawei som hamnar i tummskruven då det kommer att drabba leverantörer och hela infrastrukturer i leverantörskedjan på något sätt. Även andra tillverkare som One+ med flera borde få problem i någon utsträckning i en fortsättning, för att inte tala om modrkortstillverkare i Kina… Läs hela »

pege63
5 Årtal sedan

Ärligt talat har jag blivit trött på denna konsumtionshysteri, prylar som har kortar och kortare livslängd. Denna köp och släng mentalitet som kommit över världen gagnar bara girigheten och fördummar mänskligheten.

Bengt-Arne Johansson
5 Årtal sedan
Reply to  pege63

Kan inte annat än hålla med dig om köp och släng mentaliteten, men är det inte den enskilda konsumentens ansvar? Eller hamna i lyxfällan om man vill… Däre,ot så är köp och släng mentaliteten helt fördärvlig om man tämker på naturtillgångar, miljö och klimat! Har lite svårt att se en mässa som grund för köp och släng eller pusha köp och släng, då årliga mässor har varit norm både på elektroniksidan och andra icke elektronik produkter så länge som jag kan minnas. Som Motormässan i Malmö, man besöker den av intresse, men inte att man direkt efter besöket köper sig… Läs hela »

pege63
5 Årtal sedan

Saker nu för tiden är inte gjord för att hålla utan bara för att ha en viss kort livslängs och vi tycks acceptera detta, det är mycket man blundar för nu för tiden man sticket huvudet i sanden och hoppas man inte blir drabbad. Man kan få samma teknik fast utan dess konsekvenser, det är bara det att ingen tänker på det just nu.

Bengt-Arne Johansson
5 Årtal sedan
Reply to  pege63

Har ju alltid varit så att det finns produkter som inte håller måtten, fortfarande så är det ju till viss del upp till konsumenten att avgöra. Själv så ser jag vart köp som en inverstering för minst 5-år frammåt, något som är lättare nu med internet och dom rescensioner som finns. Har en laptop som nu är över 5-år som jag fortfarande använder dagligen, har förbrukat ett par nätdelar och ett batteripack.. Gav 4000:- för den då (tillverkar refurbish) och kör fortfarande 3D-CAD på den… Mobiler har lite svårt att klara 5-år, men det är nog mer att dom får… Läs hela »