Nvidia har nu lyft på skynket referensdesignad surfplatta, en produkt som nämnts i rykten under flera månaders tid. Surfplattan får namnet Tegra Note, en 7-tumsplatta med den fyrkärniga processorn Tegra 4, stöd för en aktiv stylus och en prislapp på 199 dollar.

Den nyligen utannonserade surfplattan för samman flera tekniker från det gröna laget som utannonserats, lanserats och ryktats under de senaste månaderna. Processorn Tegra 4 är en av de mer högprofilerade konkurrerande lösningarna till Qualcomms flaggskeppsprocessor Snapdragon 800, och återfinns än så länge i en ganska snäv skara produkter.

Från Nvidias egen sida har man lanserat den portabla spelkonsolen Shield som använder sig av processorn, en konsol som av flera har beskrivits som en liten Android-baserad surfplatta sammanfogad med en handkontroll, och flera har till följd ställt sig frågan om inte en regelrätt surfplatta står runt hörnet från företaget.

IPS-panel med aktiv penna

Surfplattan som nu visats upp faller i linje med de tidigare läckor som hittat ut på internet, men med ett namnbyte från Tegra Tab till Tegra Note. Som namnet antyder används en aktiv penna via tekniken Directstylus som visades upp under Computex i år i samband med Tegra-processorn, och som levereras med två olika spetsar.

Tegra-Note-front

Tegra Note bygger kring en 7 tum stor IPS-skärm med upplösningen 1 200 x 800 pixlar. Som tidigare nämnt används Tegra 4-processorn, som består av fyra Cortex-A15-kärnor tillsammans med en Geforce-grafikprocessor med 72 kärnor.

Enheten har även en 5-megapixelkamera med HDR-stöd på baksidan som klarar av att spela in video i 100 bildrutor per sekund med stöd för uppspelning i slow motion. Kameran i fråga ska även dra nytta av den Chimera-teknik som finns i Tegra 4-processorn och som enligt Nvidia ska kunna leverera särskilt imponerande bilder. Det finns även en VGA-kamera på framsidan för videosamtal.

Det finns även tillgång till Tegrazone, som ger tillgång till ett stort antal spel som finns tillgängliga till Shield. Medan det inte framgår exakt vilken kapacitet batteriet i Tegra Note har så utlovas upp till 10 timmar under uppspelning av HD-video.

Lagring finns i form av 16 gigabyte inbyggt flashminne som kan expanderas ytterligare via ett microSD-kort. Det finns även en micro HDMI-port på enhetens sida för att ansluta surfplattan till en TV.

Nvidia stångas med Google Nexus 7

Surfplattan får ett riktpris på 199 dollar, och kan tänkas bli en vass konkurrent till Google Nexus 7 för 229 dollar. Googles platta har en mer högupplöst skärm på 1 920 x 1 200 pixlar, men även en snäppet trubbigare processor i form av Qualcomm Snapdragon S4.

Tegra Note kommer tillverkas av flera olika partnertillverkare i olika regioner utefter Nvidias referensdesign. Bland medverkande samarbetspartners finns EVGA och PNY för den amerikanska marknaden, EVGA, Oysters och Zotac i Europa och bland annat Colorful, Shenzen och Zotac i Asien.

“[Tegra Note] elevates the abilities of our partners, so they can provide tablets packed with innovation and features at prices they may not have been able to deliver on their own. In turn, NVIDIA gains access to their deep sales and distribution expertise in regions worldwide.”

Enheten ska använda sig av “den senaste” versionen av Android, vilket antyder version 4.3 även om det inte skrivs ut i klartext. De första enheterna förväntas dyka upp i oktober, men när de kan tänkas hitta till Sverige är ännu oklart.

Mer information finns på Nvidias hemsida här.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
S0urcerr0R
10 Årtal sedan

Stackars Nvidia. Hoppas iaf att någon av dom där partnertillverkarna hoppar på tåget..
Annars slutar det väl som med ST-Ericsson och deras stackars “NovaThor” SoC’s.

10 Årtal sedan

[quote name=”S0urcerr0R”]Stackars Nvidia. Hoppas iaf att någon av dom där partnertillverkarna hoppar på tåget..
Annars slutar det väl som med ST-Ericsson och deras stackars “NovaThor” SoC’s.[/quote]
Nu vet jag inte hur den är med ström, men Tegra 4 verkar mäta sig ganska bra mot Snapdragon 800 i prestanda i alla fall. Enda som verkar vara synd med den här plattan är 1200×800 skärmen, men för det priset är det fortfarande mycket platta för pengarna.

Hoppas att flera överväger Tegra 5 till nästa år eller när det blir.

-Tjalve-
-Tjalve-
10 Årtal sedan

Kör den en hyfsat ren version av android så kan det bli en trevlig historia!

S0urcerr0R
10 Årtal sedan

Ja, Det är ganska låg upplösning trots 7″, men närsynt som jag är blir upplösning sällan nån dealbreaker. Förhoppningsvis kan HDMI-porten outputta Full HD vid inkoppling till TV iaf.

Det som gör mej lite orolig är att Nvidia inte vill skylta med RAM-minnes specar. Kanske alltså bara är 1GB. Då blir det än mer viktigt med ren Android.

this
10 Årtal sedan

[quote name=”wargreymon”][quote name=”S0urcerr0R”]Stackars Nvidia. Hoppas iaf att någon av dom där partnertillverkarna hoppar på tåget..Annars slutar det väl som med ST-Ericsson och deras stackars “NovaThor” SoC’s.[/quote]Nu vet jag inte hur den är med ström, men Tegra 4 verkar mäta sig ganska bra mot Snapdragon 800 i prestanda i alla fall. Enda som verkar vara synd med den här plattan är 1200×800 skärmen, men för det priset är det fortfarande mycket platta för pengarna. Hoppas att flera överväger Tegra 5 till nästa år eller när det blir.[/quote]Vad jag har hört så drar Tegra 4 tydligen en hel del ström, så det… Läs hela »