Det har länge ryktats och i princip bekräftats att iPad 3 kommer med en högupplöst skärm, och för att inte vara sämre har Acer bestämt sig för att haka på. Även ASUS rapporteras släppa en uppdaterad variant av deras redan lanserade Transformer Prime, med bättre skärm.

Apple iPad 3 ska enligt uppgifter ha försenats just på grund av att företaget väntat på att 9,7-tums skärmar med en upplösning på makalösa 2 048 x 1 536 ska kunna tillverkas i tillräckligt höga kvantiteter. Detta har fått flera företag i övriga industrin att rycka upp sig och planera sin egna högupplösta produkter.

Acer och nu även ASUS ser ut att bli först ut att komma med premium-surfplattor som ska kontra Apple. ASUS redan lanserade Transformer Prime TF201 har tillsammans med sin systemprocessor från NVIDIA, Tegra 3 hyllats av medier så de har valt att helt enkelt uppdatera den. Den nya surfplattan Transformer Prime TF700 kommer med en 10-tums IPS-skärm där man fått upp dess upplösning till 1 920 x 1 200, något som ska förbättra den märkbart mot vanliga TF201 enligt de som hunnit testa den.

ASUS_Transformer_Prime_TF700Förutom baksidan ska designen vara densamma som originalet

Förutom skärmen uppges man ha tagit bort en bit aluminium på toppen av chassit och ersatt det med plats, för att på så sätt åtgärda det GPS-problem som är ett faktum i Transformer Prime. Man har tagit bort GPS från specifikationerna och ger det till användare som en bonus istället på grund av det. Det reviderade chassit ska även förbättra dess WiFi och Bluetooth-mottagning. Även kameran i fronten har bytts ut från en 1,2-megapixel, till en 2-megapixel för att erbjuda videosamtal i 1080p.

ASUS Transformer Prime TF700 väntas dyka upp i mitten av andra kvartalet, och ska kosta 100 dollar mer än Transformer Prime TF201 som är på marknaden idag. TF700 blir ett komplement till ASUS redan existerande TF201, vilket även trissar upp priset. Förutsatt att 64 GB-varianten kommer kosta 6 990 kr i Sverige, kan vi alltså vänta oss att TF700 blir en rätt dyr surfplatta för 7 990 kr inklusive tangentbordsdocka.

Källa: TechReport


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Poontus
12 Årtal sedan

nice, hade kanske varit ännu bättre om dom bytt upp sig från Tegra 3 till Snapdragon S4 i samma veva.

Tintin
Tintin
12 Årtal sedan

Och namngivit den Asus Transformer Decepticon…