En ny produkt, ett nytt försäljningsrekord. Apple fortsätter sin vana trogen att slå försäljningsrekord och med sin nya högupplösta iPad lyder rekordnoteringen 3 miljoner sålda surfplattor på lika många dagar. Vilket uppskattas vara tre gånger så många som föregångaren sålda sin första helg.

Apple sålde 300 000 exemplar av sin första iPad modell under ett dygn och även om man inte gav några konkreta försäljningssiffror för de första dagarna efter lanseringen av iPad 2 uppskattar analytiker att siffran låg mellan 500 000 upp till 1 miljon under de första tre dagarna. Oavsett exakt var försäljningssiffrorna landat på vid tidigare iPad-lanseringar är de alltså inte i närheten av vad Apple åstadkom med lanseringen av sin tredje generations surfplatta – kallad nya iPad.

Den kanske mest slående jämförelsen är trots allt försäljningssiffrorna för iPhone 4S som nådda rekordhöga 4 miljoner under sin första helg när telefonen lanserades under slutet av 2011. Förvisso en miljon fler exemplar än iPad, men då handlar det trots allt om en smartphone som är betydligt lättare att passa in i konsumenters vardag. Vi har inga siffror på förhållandet mellan smartphone och surfplattsförsäljningen från konkurrerande tillverkare men vi är ganska övertygade om att telefonförsäljningen även för enstaka modeller är rejält mycket högre.

ipad3screen

“The new iPad is a blockbuster with three million sold―the strongest iPad launch yet,” sa Philip Schiller, Apples senior vice president vid Worldwide Marketing. “Customers are loving the incredible new features of iPad, including the stunning Retina display, and we can’t wait to get it into the hands of even more customers around the world this Friday.”

Med Apples sanslösa försäljningssiffror är det ingen överraskning att företaget råkat få 100 miljarder dollar i överskott, något som man tidigare under dagen beslutade sig för att använda bland annat för en aktieutdelning men även för återuppköp av aktier i företaget.

Nya iPad börjar säljas i Sverige den 23 mars. 

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Kul för Apple. Undra om detta kommer påverka marknadsandelarna något. Apple tappade ett antal % i en rapport jag läste nyligen.

Tempel
12 Årtal sedan

Apple med sin kassa kan bygga upp ett lager inför lansering och det skulle vara en nyhet om dom inte slog rekord men nu får dom gratis reklam igen när media rapporterar om detta. Men det är bara gratulera Apple igen för att slippa betala för reklamen.

12 Årtal sedan

Jag är en av de 3 miljonerna 🙂

Joni
12 Årtal sedan

Jag kan inte sluta förundras över hur de lyckas slå rekord på rekord för varje lansering, oavsett hur liten den är. Det är i det närmaste magiskt om något.

Tempel
12 Årtal sedan

Appropå rekord, har ni kollat tradera och blocket när det gäller iPhone 4 just nu… verkar vara många som köpt en av tre eller tele2 just nu och behåller sin gamla (android?) 😀

http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?header=true&search=Iphone%204s&catid=340186

http://www.blocket.se/hela_sverige?q=iPhone+4s+l%E5st&cg=0&w=3&st=s&ca=11&l=0&md=th

Andreas G
12 Årtal sedan

[quote name=”Joni”]Jag kan inte sluta förundras över hur de lyckas slå rekord på rekord för varje lansering, oavsett hur liten den är. Det är i det närmaste magiskt om något.[/quote]

Jag vill veta hur många det är som uppgraderar och hur många som är förstagångsköpare. Det känns ganska relevant för just Apple i all ärlighet.