Nu har den anställde som utpekats vara den som designade den Sony-inspirerade iPhonen, Shin Nishibori, meddelat att han inte vill närvara vid rättegången och vittna. Det visar sig att han under den senaste månaden har slutat arbeta för Apple och befinner sig på Hawaii för att återhämta sig från sjukdom.

De som följt pajkastningen mellan Samsung och Apple den senaste tiden har nog inte missat Samsungs senaste anklagelser mot Apple där de menar att Apple själva lånat sitt designkoncept för Iphone från bland annat Sony. Apple har som bekant anklagat Samsung för att ha direkt kopierat mycket av sitt designspråk för Galaxy-serien direkt från Apple och har redan i många fall lyckats blockera försäljningen av flertalet Galaxy-enheter runt om i världen.

Inför den stundande rättegången mellan parterna som ska starta denna vecka anklagar nu Samsung Apple för att bland annat olovligt ha använt flera av Samsungs patenterade teknologier utan att betala för sig och att Samsung började skissa på sina “nästa generations telefoner” redan under 2006, det vill säga innan Apple lanserade sin första iPhone. De menar också att Apple själva hämtat inspiration från andra tillverkare när de designade sin iPhone. I ett utdrag från de dokument Samsung lämnat in till domstolen står det att Apple försöker exkludera Samsung från marknaden för att ha använts sig av samma, öppet tillgängliga designkoncept, som Apple själva använt sig av när de designade sin iPhone.

IMG_3853

Redan i början av 2006 skulle Apple ha cirkulerat en artikel där en designer från Sony diskuterade portabla elektroniska apparater “utan knappar, rektangulära med en skärm som skulle passa i handen med rundade hörn” och detta var grunden till det som Shin Nishibori fick i uppdrag att designa för Apple.

Nishibori är ett av de nyckelvittnen Samsung har kallat till rättegången mot Apple, och med hans frånvaro kan det bli svårare för Samsung att bevisa sin rätt i domstolen. Vi håller ögon och öron öppna för fortsättningen i denna utdragna process.

Källa: AllThingsD, PhoneArena, WallStreetJournal


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas G
11 Årtal sedan

Är verkligen hans hälsa viktigare än att rättvisa skipas i århundradets rättegång? Kom igen nu, tvinga honom till stolen så det kan bevisas vem av dessa två eminenta företag som har rätt!

kacktjarn
11 Årtal sedan

Det får gå hur som helst när det gäller detta då jag inte tror att någon blir särskilt hårt drabbad. Om bara äpplet kunde lägga energi på rätt saker så kanske de skulle ha en ljusare framtid än det jag ser och hör idag.

mcnaldo
11 Årtal sedan

Hmm… Han bara “råkar” bli sjuk lagom till rättegången och bara måste tillbringa sin tid på ett så trist ställe som Hawaii. Är det bara jag som tycker att det låter lite suspekt? Det vore också ganska intressant att veta hur stor “fallskärm” han fick när han slutade.

this
11 Årtal sedan

Så jävla mutad så det skriker om det haha