En italiensk återförsäljare av datorhårdvara listade under en kort period en nedräkning till lanseringen av ett Geforce RTX 4070 Ti från Asus. En nedräkning som pekar ut den 5 januari 2023 som lanseringsdatumet för grafikkortet.

Sedan Nvidia valde att avbryta lanseringen av Geforce RTX 4080 12 GB har det friskt spekulerats i vad som ska hända med modellen. Kort efter att lanseringen avbrutits började det cirkulera rykten om att lanseringen istället skulle ske tidigt nästa år och det nya namnet för grafikkortet skulle bli RTX 4070 Ti.

Namnet har bekräftats genom registreringar av tillverkare som Gigabyte. Lanseringsdatum har dock fortsatt vara något oklart. Även om det inte känns helt orimligt att Nvidia skulle presentera sina nya planer för grafikkortet vid CES 2023. Spekulationerna kring ett avtäckande vid CES 2023 har nu fått ny vind i seglen tack vare en italiensk återförsäljare av datorhårdvara.

Bildkälla: Videocardz.

Återförsäljaren listade under en kort period en produktsida för Asus TUF-modell av RTX 4070 Ti som även visade en nedräkning till grafikkortets lansering. Datumet nedräkningen skulle ta slut på var den 5 januari 2023 vilket då skulle innebära lanseringen av Geforce RTX 4070 Ti. I alla fall Asus TUF-varianten av grafikkortet.

Huruvida denna nedräkning visar sig stämma eller ej återstår att se. Inga prislappar för grafikkortet listades och produktsidan nämner att enheten skulle ha 16 gigabyte videominne. Allting som återförsäljaren listade är alltså inte helt korrekt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid