CD Project Red har bekräftat att nyversionen av det första spelet i The Witcher-serien kommer att dra inspiration från seriens senare installationer med en öppen spelvärld.

CD Projekt Reds speltitel The Witcher 3 prisas ofta som ett av de bästa spelen någonsin. Däremot har de tidigare spelen i serien en något mindre spelarbas. Seriens första installation kom till exempel aldrig till någon spelkonsol när det lanserades år 2007. Däremot har utvecklaren bekräftat att en nyversion är på väg och att det kommer dra inspiration från de nyare spelen.

Originalversionen av The Witcher använde sig av en gammal spelmotor utvecklad av Bioware. Sedan gick utvecklaren över till sin egen spelmotor kallad REDEngine för seriens senare titlar. Nyversionen av det första spelet kommer däremot att byggas i Unreal Engine 5, en motor som är mycket bättre utrustad för att användas till att bygga öppna spelvärldar. Något som nyversionen nu bekräftats få.

Annons

CD Projekts VD Adam Kiciński har bekräftat att när utvecklarna bygger originalspelet på nytt i den mycket nyare spelmotorn kommer man även bygga en öppen spelvärld. Något som inte introducerades i serien förrän år 2015 då seriens tredje installation lanserades.

Det är fortfarande mycket information om nyversionen som vi inte vet ännu. CD Projekt Red har sedan tidigare börjat bygga hype inför helt nya spel i The Witcher-serien. Medans det inte har sagts något om det är det möjligt att nyversionen av originalet kommer med en rad nya spelmekaniker och system som tagits fram för framtidens installationer. Nyversionen är dock inte redo inom någon snar framtid och kommer lanseras efter nästa nya spel i serien som går under kodnamnet Polaris. Exakt när något av spelet kommer lanseras återstår däremot att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid