Flera nyheter har nu kommit från spelutvecklaren CD Projekt Red. Studion har bekräftat att ett nytt spel ur The Witcher-serien är på väg och att det ska använda sig av en ny spelmotor.

Att CD Projekt Red skulle fortsätta utveckla spel i The Witcher-serien kommer förmodligen inte som någon större överraskning. Både den senaste speltiteln och Netflix-serien har både gjort mycket väl ifrån sig och mötts av överväldigande positiv kritik.

Spelutvecklaren har inte delat med sig av några ytterligare detaljer förutom en enda bild relaterad till spelet. En bild som till synes avbildar en symbol som liknar symbolen för vad som i The Witcher-världen kallas School of the Cat. CD Projekt Red kan även valt att introducera en helt ny skola i det kommande spelet. Utöver symbolen har vi också texten ”En ny saga börjar”. Således lär vi inte få anta rollen som Geralt i det kommande spelet.

Vad som däremot kommer som en ordentlig nyhet från spelutvecklaren är att man inte kommer använda sig av sin egen spelmotor Red Engine 2.0 för spelet. Studion har istället ingått ett flerårigt samarbete med Epic Games och ska använda deras Unreal Engine 5 för nästa The Witcher-spel.

Exakt vad som fått spelutvecklaren att överge sin egen spelmotor framgår inte. Däremot har motorn stått som grund för flera speltitlar som varit annat än välpolerade vid lansering. Senast var det Cyberpunk 2077 som än idag dras med en lång rad buggar och prestandaproblem. Trots motorbytet har spelutvecklaren bekräftat att nästa The Witcher-spel inte kommer att bli exklusivt för någon specifik digital spelbutik. Det inkluderar även Epic Games Store.

Vi har i skrivande stund ingen information om när spelet kan komma att lanseras eller vilka plattformar CDPR planerar att göra spelet tillgängligt på.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid