Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei
Vi har allra mest nytta av en smartwatch vi använder hela tiden. Det ställer höga krav på hållbarhet och batteritid. Vi tittar närmare på viktiga aspekter som material, vattentäthet och prestanda!

I vår förra artikel gav vi ett par generella tips när det kommer till att välja ut en smartwatch som passar dig och dina behov. I denna delen kommer vi kika närmare på hållbarheten hos smarta klockor. Där spelar val av material, vattentäthet och batteritid stor roll eftersom grundtanken med en smartwatch är att den ska följa med oss i våra liv. 

Extremt hållbara material

Det är ingen liten utmaning att göra något som både ser exklusivt och håller i vått och torrt. Att skapa en hållbar klocka sätter valet av material på prov. Några nya material som dyker upp på marknaden av smartwatches är titan och keramik.

Huawei Watch GT 3 Pro finns i de extremt hållbara materialen titan (46mm) och i keramik (43mm).

Keramik är något av det hållbaraste vi har
Det kan te sig konstigt med tanke på att du säkert råkat tappa både en och två tallrikar i keramik. Men hållbarheten består i vilka komponenter som används i leran. Bland annat är värmesköldarna på rymdfärjor gjorda i keramik. Dessa klarar 1 648 grader Celsius. Riktigt så kul skall vi inte ha med våra klockor dock.

Smartwatches får utökad vattentäthet

Vi har inte varit bortskämda med ordentlig vattentäthet hos smarta klockor. Visst vi har länge kunnat duscha och tagit en löprunda i regnet, men nu börjar det dyka upp smartwatches som faktiskt tål ordentliga djup.

Huawei Watch GT 3 Pro klarar ett djup på 30 meter. Under tiden du dyker registreras din hjärtfrekvens, andningslängd och starttiden för diafragmans sammandragning.

Utöver de senaste smarta klockorna på marknaden kan hantera stora djup så håller de även redan på din dykdata. De kan hjälpa dig med varningar om du varit under ytan för länge samt utveckla din förmåga att hålla andan.

Håll koll på hjärtat med EKG-mätningar

Det är inte bara i vattnet det är bra att hålla koll på hjärtat. Med moderna smartwatches kan EKG tas med jämna mellanrum. Det hjälper oss att hålla koll på sinusrytm och förmaksflimmer. Tänk dock på att EKG-funktioner på smartwatches är till för referensmätning och skall inte används för självdiagnostisering.

Tryck på elektroden på sidan i 30 sekunder för att se realtidsresultat av EKG-sensorerna.

Klockan som används i artikeln är Huawei Watch GT 3 Pro som är flaggskeppet bland Huaweis klockor. 

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments