AMD:s vattenkylda flaggskepp i Vega-familjen är riktigt kraftfullt, men även mycket strömtörstigt. Vid överklockning når kortet över 440 W förbrukning.

I väntan på de gaminganpassade entusiastkorten i Radeon RX Vega-familjen med AMD:s senaste grafikarkitektur är det monsterkorten i Radeon Vega Frontier Edition-serien som ger just nu bäst indikation på vad vi har att vänta oss från det röda laget i sommar. Nu har PC Perspective satt tänderna i både den luft- och den vattenkylda varianten av Vega FE och jämfört dem mot Nvidias flaggskeppskort.

En viktig skillnad som noteras mellan de två korten är att den vattenkylda varianten håller en mer konstant klockfrekvens genom testerna, medan den luftkylda tenderar att falla till frekvenser omkring 200 megahertz lägre.

Över 440 W med låst klockfrekvens

Samtidigt visar sig den vattenkylda upplagan ta för sig mer även vad gäller effektförbrukning. Direkt ur lådan uppges kortet i sig konsumera omkring 350 watt (W), vilket kan jämföras med 180 W för den luftkylda upplagan och 180 W för Geforce GTX 1080.

Särskilt brutala blir dock siffrorna vid överklockning. När kortet körs med en låst klockfrekvens på 1 600 MHz – vilket motsvarar dess turbofrekvens – och uppskruvat effekttak med 25% springer effektförbrukningen iväg till hela 440 W.

I vilken grad dessa siffror kan översättas till effektiviteten hos de gaminganpassade Vega-korten återstår att se. Men för dig som planerar att överklocka ett Radeon Vega-kort kan det vara värt att se till att du har ett nätaggregat som hänger med.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments