Samsung har många blickar riktade mot sig när de närmar sig såväl IFA som sitt eget Unpacked-evenemang under september månad. Företaget förväntas lansera ett eget smart armbandsur, och nu framkommer uppgifter om vad som påstås vara Galaxy Gears specifikationer.

Sensommaren och tidig höst är generellt en väldigt aktiv period för elektronikföretag och således är det mycket på gång från både Samsung och dess konkurrenter just nu. Under sitt kommande Unpacked-evenemang förväntas Samsung lansera årets uppföljare till sina populära smartphones ur Note-serien, tätt följt av IFA-mässan i Berlin. Under sistnämnda ryktas det hektiskt om Samsungs svar på de smarta armbandsur som fått ökat fotfäste på marknaden, dels i form av mer fristående alternativ som Pebble eller Metawatch och dels i form av Sony Smartwatch 2.

Om Malik på teknikbloggen Gigaom har enligt ett inlägg på sin hemsida varit i kontakt med källor från Samsung angående vad som förväntas få produktnamnet Galaxy Gear. Enligt sagda källor kommer klockan inneha en 2,5 tum stor OLED-panel. Panelen ska drivas av en dubbelkärnig processor och ha “en duglig batteritid”. Medan det inte ger extremt mycket detaljer att gå på så sammanfaller det väl med tidigare rapporter från Sammobile om en Exynos 4212-processor på 1,5 gigahertz klockfrekvens tillsammans med grafikkretsen Mali-400.

Galaxy Gear exklusiv till Samsung-telefoner?

Galaxy Gear förväntas även få en kamera inbyggd i armbandet och inbyggd högtalare i chassit. En accelerometer ska känna av när användaren höjer handleden och därmed kunna anpassa ljusstyrkan på skärmen efter användning. Anslutning ska ske genom Bluetooth 4.0 och klockan förväntas få stöd för NFC för parkoppling.

Från samma källor talas det om att applikationer till klockan kommer distruberas helt och hållet genom Samsungs egen applikationsplattform istället för genom Google Play Store, vilket skulle kunna innebära att klockan endast fungerar optimalt med Samsungs mobiltelefoner.

Inga av dessa uppgifter är ännu bekräftade av Samsung och vi kommer behöva invänta höstens evenemang för att på allvar veta vad Samsung har i kikaren.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments