Utvecklingen av kommande generationers PCI Express-standarder går som planerat enligt PCI-SIG som nu meddelat att PCI Express 6.0 nått version 0.3 med sitt förväntade lanseringsfönster än så länge oförändrat.

PCI-SIG (Peripheral Component Interconnect Special Interest Group) ligger inte på latsidan. Trots att vi alldeles nyligen sett standarden PCI Express (PCIe) 4.0 göra sin debut för konsumenter i samband med AMD:s senaste X570-styrkrets och PCIe 5.0 nyligen fick sina specifikationer färdigställda är siktet nu inställt på standarden sjätte generation.

Nu har PCI-SIG meddelat att utvecklingen av standarden PCI Express 6.0 kommit så pass långt att organisationen menar att standarden nu har nått version 0.3 och organisationens partners har nu fått möjlighet att lämna återkoppling och förslag på potentiella ändringar.

Likt den femte iterationen som kommer att fördubbla hastigheterna vi har att se fram mot hos 4.0 kommer PCI Express 6.0 dubblera bandbredden ytterligare en gång. Detta innebär att en PCI Express 6.0 x16-anslutning får en bandbredd på upp till 128 GB/s och Bit-hastigheten ökas till 64 GT/s från den femte generationens 64 GB/s och 32 GT/s.

Andra nyheter hos den sjätte generationens PCI Express inkluderar bland annat PAM-4 (Pulse Amplitude Modulation med fyra nivåer) för att få in fler bits under samma tidsram på en seriekanal. Detta tillsammans med tekniker som låglatens Forward Error Correction (FEC) för att optimera bandbreddseffektiviteten.

Denna kommande upplaga av PCI Express förväntas vara färdigställd under år 2021. När den kan tänkas dyka upp hos moderkort och andra produkter är något som återstår att se. Däremot står det klart att det mesta går enligt PCI-SIGs plan i skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments