Plextor är nu nästa lagringstillverkare att hoppa på Marvells kommande SATA 6,0 Gbps SSD-kontroller. Plextor M2S-serien ska använda sig av Marvells 88SS9174 kontroller som med en kraftig DDR3-minnescache på 128MB, MLC NAND Flash och SATA 6,0 Gbps gränssnitt når läshastigheter på upp till 480 MB/s.

Plextor M2S kommer precis som andra Marvell-enheter påverkas prestandamässigt av sin lagringsyta och 256GB modellen når förutom en läshastighet på 480 MB/s skrivhastigheter på 330 MB/s. Väljer man att gå ner till 128GB sjunker hastigheterna till 420/210 MB/s och 64GB modellen tappar man ytterligare lite prestanda till 370/110 MB/s vid läsning resp. skrivning av data.

Plextor M2S kommer att leveraras i ett 2,5-tums format och får stöd för TRIM samt tre års garanti. Vi har ännu inga prisuppgifter på Plextors nya SSD-serie men räknar med att priserna ska bli ganska rimliga med tanke på att flera tillverkare väntas använda sig av Marvells SSD-kontroller under 2011.

plextorssd

Subscribe
Notifiera vid
11 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
13 Årtal sedan

Vi har ganska många kontrollertillverkare på SSD marknaden för tillfället. Men jag tror att en del av dem kommer att sållas ut med tiden. Intel, Sandforce och Marvell verkar ju ligga bäst till prestandamässigt men också i antal enheter där de är representerade i. Jmicron och Indilinix har det varit tyst från på senare tid, trots att de var först ut.

13 Årtal sedan

personligen är det inte snabbare hastighet jag är ute efter utan större lagringsutrymme och lägre priser…

Henrik Berntsson
Admin
13 Årtal sedan

clean look me like 🙂

Birks
13 Årtal sedan

Vill man har mer prestanda kan man alltid raida men de borde införa trim stöd i raid.
De som de borde fokusera på är att få upp prestandan i de segment där ssd diskarna idag ofta har horribel prestanda tex vid skrivning/läsning av 4kb filer.
Sedan är det ju alltid trevligt med mer mb/krona.

-Tjalve-
-Tjalve-
13 Årtal sedan

[quote name=”Birks”]
De som de borde fokusera på är att få upp prestandan i de segment där ssd diskarna idag ofta har horribel prestanda tex vid skrivning/läsning av 4kb filer.[/quote]

Jag håller inte med dig. Det är ju där som SSD är överlägsen. Det är klart att det kan bli bättre. Annars är det ju bara högre sekvensiell skrivning där de mekaniska duiskarna fortfarande hänger med bra.

Tempel
13 Årtal sedan

120-200G och ett bra pris så finns det köpare, sen kan man alltid kompletera med en till SSD med tiden och nån mekanisk för lagring.

Tempel
13 Årtal sedan

Vem sa att den mekaniska skulle vara intern 😉 Jo, med nasar kan man ju gömma undan den centrala lagringen på behörigt avstånf från trötta öron. Med fusion så finns ju hopper om helt tysta maskiner igen, nått man inte haft sen A500.

Birks
13 Årtal sedan

[quote name=”-Tjalve-“]Jag håller inte med dig. Det är ju där som SSD är överlägsen. Det är klart att det kan bli bättre. Annars är det ju bara högre sekvensiell skrivning där de mekaniska duiskarna fortfarande hänger med bra.[/quote] Och jag håller inte med dig 🙂 Jag har 3st Intel 80GB G2 i raid 0 och får vid (1GB) läsning av 4K filer 22mb och vid skrivning 28mb för mig är det horribel prestanda om man jämför vad diskarna presterar vid 512kb (read 525mb write 82mb) eller seq (read 662mb write 210 mb)Men visst jag har inte alignat mina partitioner vilket… Läs hela »

fackamato
13 Årtal sedan

[quote name=”Birks”][quote name=”-Tjalve-“]Jag håller inte med dig. Det är ju där som SSD är överlägsen. Det är klart att det kan bli bättre. Annars är det ju bara högre sekvensiell skrivning där de mekaniska duiskarna fortfarande hänger med bra.[/quote] Och jag håller inte med dig 🙂 Jag har 3st Intel 80GB G2 i raid 0 och får vid (1GB) läsning av 4K filer 22mb och vid skrivning 28mb för mig är det horribel prestanda om man jämför vad diskarna presterar vid 512kb (read 525mb write 82mb) eller seq (read 662mb write 210 mb)Men visst jag har inte alignat mina partitioner… Läs hela »