Plextor har nu lanserat en ny supersnabb extern Blu-ray-brännare på marknaden som med hjälp av SuperSpeed USB 3.0 gränssnittet kan nå skrivhastigheter på runt 54 MB/s med sitt stöd för 12x Blu-ray media. Plextor PX-LB950UE kommer i ett stiltigt chassi som med svart pianolack inte ska skämmas för sig på skrivbordet.

PlextorPlextor PX-LB950UE kan kopplas in i din dator med antingen USB 3.0 eller eSATA, båda två gränssnitt som klarar av de höga datahastigheter som krävs för att skriva Blu-ray media i 12x hastighet. DVD-skivor skrivs i 16x hastighet och det finns givetvis även stöd för det numera åldrade CD-formatet. Med en 8MB minnesbuffert och ett system för att minimera vibrationer ska enheten bara båda rapp och tyst.

plextor

Plextor skeppar sin externa optiska enhet med ett eget mjukvarupaket kallar PlexUtilities som bland annat kan användas för att optimera bränningar och prestandan för olika lagringsmedie. Plextor PX-LB950UE stödjer även LightScribe för att etsa in bilder eller text i dina skivor.

Plextor säljer sin nya enhet med 2 års garanti och en prislapp på runt 1 750 kronor inklusive moms.

plextor3

plextor2

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments