Acer har visat upp en ny medlen i Predator Helios-familjen som går under namnet Helios 700 som inte bara packar högpresterande hårdvara utan även ett tangentbord som kan flyttas för att öka datorns kylningskapacitet.

Acer tar och expanderar sin produktserie Predator Helios. Den nyaste medlemmen går under namnet Helios 700 och kommer utrustad med en 17,3 tum bildskärm vars uppdateringsfrekvens ligger på 144 hertz (Hz). Bildpanelen är av IPS-typ och har en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. Tidigare har bildskärmar i denna storlek endast funnits hos Acers Helios 300 och Helios 500-serier.

Sett till den hårdvara som kan huseras inuti Helios 700 menar Acer att enheten kan utrustas med upp till en Intel Core i9-9980HK. Detta är en åttakärnig processor med 16 trådar vars klockfrekvenser sträcker sig mellan 2,4 gigahertz (GHz) vid minimal belastning och en turbofrekvens på upp till 4,2 GHz. Turbofrekvensen för en ensam kärna ska kunna gå upp till 5,0 GHz.

Utöver processorn kan enheten utrustas med antingen ett grafikkort i form av Nvidia Geforce RTX 2070 eller ett RTX 2080. Detta ska enligt Acer inte vara några Max-Q designer, utan det ska röra sig om de fullfjädrade versionerna av grafikkortsmodellerna. Till detta kommer upp till 64 gigabyte RAM-minne kunna huseras inuti datorn.

Andra specifikationer inkluderar Killer 802.11ax Wifi (Wifi 6) och en uppsättning högtalare som ska ge ett 5.1 ljudsystem.

Helios 700 kommer med glidande tangentbord

Acer försöker förebygga värmeproblem med Helios 700 genom att göra det möjligt för användare att flytta på tangentbordet. Den del av datorn som huserar tangentbord, trackpad och handledsstödet kan flyttas för att öppna upp ytterligare ventilationshål.

Bildkälla: The Verge

Ovanstående bild visar hur det tidigare nämnda partiet av datorn kan flyttas för att tillåta ökat luftflöde till datorn kylanordning som huseras strax därunder. Enligt Acer ska datorn komponenter automatiskt överklockas när tangentbordet skjuts fram och kylningen ökas.

Acer Predator Helios 700 kommer att lanseras senare under april månad i Nordamerika med ett startpris på 2 700 dollar. Enheten kommer att hitta sin väg till Europa under juli månad och prislappen kommer att starta på 2 700, cirka 28 000 svenska kronor utan moms inräknat. Prislappen stiger sedan beroende på vilka hårdvaruspecifikationer användaren önskar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments