Small preview image

Prestanda-SM 2006 lider nu mot sitt slut och om drygt ett dygn kommer vi att kora 2006 års mästare i datorprestanda. Som bekant har vi under detta året tre mästerskapsgrenar med från start och precis som tidigare år står det klart att många deltagare väntar in i det sista med att publicera sina resultat för att göra det svårare för konkurrenterna att kontra. Med detta sagt väntar vi oss att mästerskapet bokstavligt talat avgörs under dess sista skälvande minuter men det har utan tvekan hänt en hel del under de senaste dagarna. Det är flera överklockare som slängt upp hårdvaran på testbänken efter julafton och inom alla tre grenar har det hänt saker i resultatlistorna sedan senaste rapporten.I 3DMark-kategorin ligger fortfarande Marcus “Kinc” Hultin på en ohotad förstaplats men vi har här en ny deltagare på andraplats, nämligen Jon “elmor” Sandström. Som för övrigt tog en andraplats i Pris/Prestanda under SMPC2005. Än så länge är det en bra bit upp till Kincs resultat men vi är ganska övertygade om att det finns mer att hämta.


Procentuell överklockning har precis som senast en ledare med Kihlberg i efternamn, men till skillnad från förra rapporten är det storebror Robert “crotale” Kihlberg som tagit över kommandot. Brorsan Fredric är numera förpassad till andraplatsen efter att crotale publicerat ett resultat på hela 190% överklockning. Ett grymt resultat som med stor sannolikhet inte är det bästa den tvåfaldige mästaren har att bjuda på.


Redan vid spurtpriserna var det full fart i Pris/Prestanda-kategorin och nu har det verkligen börjat hetta till under de sista dagarna där flera deltagare på allvar lagt sig i slutstriden. Kinc och Marquzz som var i täten för en knapp vecka sedan har verkligen fått hård konkurrens och när vi tidigare pratade om en eventuell dubbel för Kinc i årets mästerskap glömde vi nog att räkna med fjorårstvåan i Pris/Prestanda. elmor ligger nämligen inte bara tvåa i 3DMark-kategorin utan är nu även i täten i Pris/Prestanda med sammanlagt 56 poäng tätt följd av Minja “mudi” Hebib med 50 poäng.
Pris/Prestanda ser verkligen ut som en öppen affär och vi kan nog se fram emot en riktigt rafflande avslutning med flera som kämpar om topplaceringarna.


Vi kommer under morgondagen fortsätta att rapportera om slutfasen i SMPC2006 och sista timmen fram till midnatt när tävlingarna avslutas kommer vi att ge er Live-rapporteringar om nya toppresultat som dyker upp. Håll ögonen öppna och missa inte det sista spännande dygnet innan vi korar 2006 års mästare i datorprestanda där priser till ett värde av över 85 000 kronor står på spel!


Se den aktuella topplistan 
Mer information om priserna i SMPC2006


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments