Small preview image

Som en försmak på julafton och självklart det slutgiltiga avslutandet av Prestanda-SM 2006 hade vi idag satt ut spurtpriser i de tre SMPC-kategorierna. Ledarna i de två huvudkategorierna skulle få ett mjukvarupaket från Futuremark med sig hem oavsett slutgiltig placering i mästerskapet. I 3DMark-kategorin var det ingen som orkade ta sig an den regerande svenska mästaren Marcus “Kinc” Hultin som med sitt världsresultat på 23 734 poäng kammade hem ett av de tre spurtpriserna med riktigt övertygande marginal. I Procentuel Överklockning blev det dock lite förändringar i toppen inför kvällens spurtpris och Himura som länge legat i ledningen med sitt imponerande 178% resultat fick se sig slagen av Fredric “crusader” Kihlberg som drog till med 183%.Att Crusader har överklockning i blodet är ingen nyhet då hans storebror inte är någon annan än Robert “crotale” Kihlberg, regerande svensk mästare i Procentuell Överklockning och som även har chansen på en tredje titel i rad under SMPC2006. Fredric är dock ingen duvunge vad gäller överklockning och under SMPC2004 tog han en tredjeplats just bakom bland annat storebror Robert som även då tog hem titeln.


Den tredje kategorin Pris/Prestanda gav inte bara ett fint mjukvarupaket från Futuremark i spurtpris utan även ett kit med GPU mouse-pots för den riktigt extrema överklockaren. Med mer som insats var det inte heller någon överraskning att just spurtpriset i Pris/Prestanda var det som blev mest dramatiskt. Slutgiltig spurtprisvinnare blev Marcus “Kinc” Hultin som återigen visade sin skicklighet inom den ädla konsten av överklockning. Men han fick minst sagt hårt motstånd av sin namne Marcus “Marquzz” Ellby, tyvärr efter att målsnöret redan kapats. Marquzz lyckades nämligen inte få upp sina resultat förrän efter kl 20.00 som var den slutgiltiga deadlinen på spurttävlingen. När resultaten väl kom upp, knappt 15 minuter för sent, lade sig Marquzz i täten av två av tre kategorier. Medan Kinc låg etta i en och två i de två övriga. Hade dessa resultat legat upp innan deadlinen hade alltså spurtpriset gått till Marquzz, men som ett ödets ironi visade det sig att Kinc hade en backup i delkategorin Procentuell Överklockning som gav den slutgiltiga vinsten även efter att spurttävlingen avgjorts.


Spurtprisvinnare Prestanda-SM 2006 
3DMark – Marcus “Kinc” Hultin
Procentuell Överklockning – Fredric “crusader” Kihlberg
Pris/Prestanda – Marcus “Kinc” Hultin


Redan nu börjar vi se en del mönster i årets Prestanda-SM och det tydligaste är helt klart att Marcus “Kinc” Hultin tänker försöka ta hem en dubbelseger efter att i fjor redan tagit hem vinsten i 3DMark-kategorin och snott åt sig en tredjeplacering i Pris/Prestanda. Frågan är om någon kan hota Kinc i 3DMark-kategorin, vi hoppas i alla fall att det kan bli en riktig fajt in på målsnöret.


Pris/Prestanda ser i alla fall helt öppet ut med två redan riktigt jämna kombatanter och rykten om att flera respekterade svenska överklockare kommer att ge sig in i leken innan tävlingarna är avslutade får oss att hoppas på en sprakande avslutning.


Procentuell Överklockning känns också ganska öppen och den givna frågan är om/hur den regerande mästaren crotale kommer ge sig in i tävlingen. crotale höll sig från spurtpriset men efter lite mystiska resultat i forumet och en bror i toppen har vi på känn att vi inte sett det sista av crotale i Prestanda-SM.


Se fram emot löpande rapportering under den avslutande veckan av SMPC2006 samtidigt som vi sänder ett stort grattis till våra spurtpristagare. Till er alla önskar vi en god jul och goda överklockningsresultat!


Se den aktuella topplistan och resultaten från årets spurtprisvinnare 
Mer information om spurtpriserna i SMPC2006


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments