Sonys håller sitt löfte om att deras VR-headset PSVR2 kommer bli kompatibelt med PC-plattformen någon gång under 2024. Företaget håller just nu på att certifiera hårdvaran som ska göra kopplingen möjlig och får headsetet att bli mindre värdelöst för PC-användare.

Playstation VR2 må ha väldigt imponerande specifikationer jämfört med mycket av konkurrensen på marknaden. Headsetet hålls däremot tillbaka tack vare Sonys idiotiska val att endast göra det kompatibelt med spelkonsolen Playstation 5. Något många har påpekat sedan dess lansering.

Sony insåg till slut att det kanske inte var en så bra idé att hålla PSVR2 till en enda plattform. Företaget bekräftade i början av 2024 att man arbetar på att göra headsetet kompatibelt med PC. Något man redan öppnat upp för via en mjukvaruuppdatering som släpptes i mars. Detta var dock inte tillräckligt då Sony inte kunde få headsetet att fungera på PC utan ytterligare hårdvara.

Nu har företaget skickat in en ny adapter för certifiering i Sydkorea. Adaptern listas som “Playstation VR2 PC adapter” vilket gör det ganska uppenbart vad det handlar om. Å andra sidan har vi ingen aning om när den faktiskt kommer bli tillgänglig för kunder, vad den kommer kosta eller om den kommer inkluderas med framtida PSVR2-köp. Vi vet däremot att VR-headsetet kommer få en mycket större potentiell kundskara om PC-stödet faktiskt fungerar ordentligt. Med lite tur kanske Sony till och med sänker priset till en rimligare nivå.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments