Sharp har något lovande på gång med sin nya skärmteknik IGZO. Men även om de nya bildpanelerna lovar höga upplösningar och lägre energiförbrukning än motsvarande lösningar på marknaden så har det inte hjälpt Sharps ekonomi. Nu får företaget hjälp av kretstillverkaren Qualcomm.

Qualcomm har beslutat sig för att investera motsvarande 402 miljoner kronor i Sharp för att tillsammans hjälpas åt att utveckla mer energisnåla skärmpaneler för smartphones. Qualcomm som redan idag säljer systemprocessorer och modem till miljontals smartphones på marknaden kommer få 2,5 procent av Sharps aktier, en siffra som kan fördubblas om man når tillräcklig framgång. Qualcomm binder sig nämligen till att knuffa in ytterligare 402 miljoner kronor och öka sin aktieandel till 5,2 procent ifall företagets arbete visar sig fruktsamt. Exakt vad man har för definition på detta är dock mindre klart.

Sharp har börjat presentera sina första mobila enheter med de nya IGZO-panelerna och man lanserade nyligen en ultra high defintion-upplöst monitor på 32 tum i Japan. Med en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar visade man att panelerna även är kapabla att nå höga upplösningar i större bildformat.

igzopower

IGZO (Indium Gallium Zink Oxid) är ett halvledarmaterial som på sikt väntas ersätta Amorft Kisel som används i dagens LCD-skärmar. Med en 40 gånger högre elektronrörlighet öppnas möjligheterna för högre upplösning, snabbare responstider och ett ökat ljusgenomsläpp som bidrar till lägre strömförbrukning. Just det sistnämnda är troligtvis det Qualcomm är extra intresserade av med sitt fokus på mobila marknaden och batteridrivna produkter.

Källa: Yahoo


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments