I väntan på en kommersiell lansering av DDR4 fortsätter företag och överklockare att pressa gränserna för DDR3-tekniken. G.Skill satsar hårt på snabba DDR3-minnen och kniper nu med hjälp av överklockaren “Youngpro” rekordet på 4 400 megahertz.

DDR3-minnen susar högre upp i frekvensskalan när exrema överklockare sätter tänderna i utvalda moduler och med flytande kväve i högsta hugg. Nu har G.Skills entusiastminnen Tridentx överklockats av James “Youngpro” Trevaskis ur överklockarlaget TeamAU, vilket resulterade i ett nytt världsrekord.

teamau

Testsystemet bestod av en Intel Core i7-4770K som kördes på moderkortet Asus Maximus 6 Impact tillsammans med ett ensamt G.Skill Tridentx-minne på 4 gigabyte med ursprungsfrekvensen specificerad till 3 000 megahertz med CL12-latens.

Efter en rejäl omgång flytande kväve pressades modulen upp till 4 400 megahertz med CL13-latens, ett nytt världsrekord för DDR3-minne. Inte helt oväntat är även G.Skill stolta över bedriften med att stå bakom DDR3-minnesmodulen med världens högsta klockfrekvens.

hwbot1st

Då minnestekniken sakta men säkert närmar sig att ersättas av DDR4-minne är det verkligen intressant att se vad tekniken kan gå för i sitt slutskede, och ännu är nog inte det sista världsrekordet satt.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments